Resor till Talla

Spendera semestern i Talla och njut av bergen norr om Arezzo

Åk med Escapeaway till Talla i det östra Toscana, långt inne i Apenninerna. Här kan du njuta av lun och ro i den härliga naturen.

Talla är en liten, avskild, landsort som ligger på en höjd av cirka 350 meter över havet, i bergen över Casentino-dalen, ca 15 km söder om Bibbiena och ca 22 km norr om storstden Arezzo. Stadens byggnader är i klassisk stil och är byggda där det finns plats längs den lilla bäcken, som vissa dagar stiger och svulnar upp.

Den lilla landsorten hade tidigare över 3000 invånare, men idag bor här knappt 1000 personer som lever lugn och ro i vackra omgivningar. I staden hittar du en restaurang, ett par köpmän och de nödvänligaste tjänsterna. Kan du leva med dessa enkla förhållandena, så kan du se fram emot en semester i lugna omgivningar och mycket få andra turister.

Vi befinner oss i den allra östligaste delen av Toscana, djupt inne i den centrala bergskejdan Apenninerna, som också kallas "Italiens ryggrad". Mitt i staden finns ett vägkors, vilket gör att du kan ta dig vidare till väst, söder och öst. Mot norr är landskapet generellt otillgängligt och man märker att här får man köra omvägar för att komma från A till B på grund av de höga bergen. Här går vägarna sällan rakt fram...

Karta över Talla i Toscana

Genom att klicka på kartan härunder kan du zooma in och ut och lättare få en överblick över vad vi kan erbjuda i området vad gäller semesterbostäder runt Talla. Du kan också se andra attraktioner och utflyktsmål samt avstånd till flygplatser i Italien och andra städer i Europa. 

Semesterbostäder runt Talla

Hos Escapeaway hittar du det största och bästa utbudet av handplockade semesterbostäder i Toscana. Sedan 1999 har vi byggt upp en solid portfolio av övernattningsmöjligheter i hela regionen och i området runt Talla hittar du flera semestervillor, eller varför inte bo på en Agriturismo? Gemensamt för många av semesterbostäderna här i området är, att de ligger på lande och därmed har en helt särskild atmosfär.

Transport

Talla ligger verkligen ute på landet, och härifrån är det cirka 100 km till den närmsta, större flygplatsen i Florens i nordväst och Perugia i sydöst. Det är cirka 90 minuters bilfärd från Florens och knappt två rimmar från Perugia. Oavsett vilken flygplats du väljer så ska du vara uppmärksam på, att de sista kilometrarna av resan til Talla föregår på smala och snirkliga vägar - men det är också en del av charmen. Närmsta järnvägsstation hittas i staden Rassina (8 km) med förbindelse till Arezzo.

Shopping och restauranger

Talla är inte världens nav, men trots sin lilla storlek kan den faktiskt leverera ett litet handelsliv. Du hittar både en restaurang, en bar och en köpman samt ett par specialbutiker som utnyttjar placeringen längs landsvägen. Flera möjligheter för inköp finns nere i Casentino-dalen runt Rassinoa och Subbiano, eller så tar du turen till Arezzo (30 km) för ytterligare möjligheter.

Utflykter och sevärdheter

Casentino-dalen är i sig själv en sevärdhet som är cirka 50 km djup. När du ska till och från Talla, tar du dig helt naturligt genom dalen, och kan du njuta av rullande backar runt den smala dalen som samlar i stort sätt all infrastruktur i området. Där dalen slutar i söder, stöter du på storstaden Arezzo med cirka 100 000 invånare, och en intressant stadskärna som är värd att spendera tid i.

Håller du din semester i Toscana en lite längre tid, kommer du säkert också att vilja besöka Florens och Siena. De ligger båda ca 50 km från Talla och är två städer som bjuder på helt unika stadsmiljöer och fin atmosfär. Ungefär samma avstånd är det till vindistriktet Chianti som de flesta vinälskare gärna vill utforska närmre.

>> Se alla resor till Toscana här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Talla