Resor till Subbiano

En av Toscanas okända pärlor

Den lilla okända staden Subbiano ligger i ett backigt landskap, som är präglat av olivträd och vinfält, vid floden Arno.

Floden, som är stor och mäktig löper genom Florens och Pisa, är här relativt fattig på vatten - men sätter ändå en vacker prägel på staden. Här, 14 km från från den klassiska kulturstaden Arezzo, finner du lugn och ro på de små gatorna som är kantade av trevliga caféer, restauranger coh butiker.

Här finns ett par vackra kyrkor, och 8 km utanför staden finns det imponerande neogotiska slottet Castello di Valenzano, som verkligen är värt ett besök - inte minst för restaurangen "La Principessa", men också för den söta lilla romanska kyrkan från 1100-talet.

Karta över Subbiano 

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av ToscanaHotell, semesterlägenhet eller...?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Subbiano. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats och flygplatsen i Perugia med ungefär samma avstånd till Subbiano. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolag som Vueling och Ryanair, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM - med rutter till stora delar av övriga Europa, däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det går tåg från både Florens och Perugia till Subbiano (med byte i Arezzo). Föredrar du dock bilens frihet för att utforska Toscanas alla sevärdheter, rekommenderar vi att du hyr en bil redan hemifrån, och hämtar upp den på flygplatsen. 

Hyr en billig bil till din semester i Toscana

De flesta som besöker Toscana. väljer att hyra en billig bil, och det är det billigaste och enklaste sättet att komma från till din semesterlägenhet eller ditt hotell - om du inte ska bo i någon av de större städerna, som t.ex. Florens eller Pisa. I vår hyrbils-sökmotor kan du jämföra priser på hyrbilar, och hitta lediga bilar från de bästa biluthyrningsbolagen i Toscana, pch priserna på hyrbilen är alltid inklusive fri kilometer och samtliga lagpliktiga försäkringar.

>>> Jämför priser på billig bilhyra i Toscana här

Beställ din resa till Toscana som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Läs mer om billiga resor till Toscana med flyg här

Restauranger och inköpsmöjligheter

Det ligger åtskilliga restauranger i Subbiano, och likaså i grannstaden Capolana på motsatt sida floden. Till de dagliga behoven, och om du själv vill laga mat under resan, finns åtskilliga butiker och supermarknader i och runt staden. 

Utflykter

Du bor nära en av Toscanas mest välmående städer, Arezzo, som är känd för sin produktion av guldsmycken och för alla sina antikvitetsbutiker. Även om du inte kommer hit för att shoppa, är staden bestämt värt ett besök. Stadens långa historia känns tydligt, när du går en promenad på de smala gatorna och trånga gränderna, eller när du står på ett av de vackra torgen. Här finns många sevärdheter för den kulturintresserade - t.ex. är det ett måste att besöka kyrkan Chiesa di San Francesco, där du hittar ett av renässanskonstnären Piero della Francescas största verk.

Därutöver bor du i ett område som i hög grad bjuder in till att åka iväg på spontana utflykter för att hitta de små, okända pärlorna. Ofta dröjer det inte länge förrän man vill stanna i en av de mycket charmiga medeltidsstäderna i området. Här finns det, även i de mindre städerna, goda möjligheter för att njuta av en god måltid på en restaurang eller på ett café. Du har dock också en berömd stad - Siena - inom räckvidd, vilket också passar utmärkt som en dagsutflykt.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Den officiella turist-hemsidan finns här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Subbiano

Vad tycker gästerna om i Subbiano?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 20 recensioner