Resor till Stia

Oberörd landsort i den vackra Casentinodalen

Stia som ligger vid foten av berget Monte Falterona, bjuder på en möjlighet för att uppleva det autentiska Toscana, och samtidigt vara nära populära sevärdheter.

Trots att Toscana under de sista 10-15 åren blivit ett av Italiens mest besökta resmål, finns det fortfarande delar av denna vackra region som ännu uppfattas helt oberörda av denna utveckling. Ett sådant undantag är Stia, som ligger i den vackra Casentinodalen.

Den lilla stadens gator präglas inte av turism, och det är kanske just därför som du finner många trevliga platser där du kan dricka en kopp kaffe eller ett glas vin på. Det finns dessutom ett par trevliga restauranger i stan - den lokala potatisrätten Tortello kan rekommenderas.

Prova att gå in i den lilla kyrkan på huvudgatan, fasaden är uppförd i barok men när du kommer in uppenbarar sig en skattkista av stenhuggskonst från 1100-talet!

Om du vill resa till någon av Toscanas mer kända städer, så ligger Arezzo endast 48 kilometer bort och till Florens är det drygt 53 kilometer.

Karta över Stia

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över den lilla staden, samt för att se vilka semesterbostäder och hotell vi tillhandahåller i denna del av Toscana. 



Handplockade semesterbostäder och hotell i Stia

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Stia. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

>> Se de mest efterfrågade hotellen i Toscana här

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast under en timmes bilfärd från Stia. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Med ett byte i Arezzo, är det möjligt att komma till Stia från Florens. Tåget kör dock en stor omväg, och det är därför snabbast att köra från flygplatsen till din semesterbostad i en hyrbil. Har du en hyrbil under semestern, har du dessutom betydligt bättre förutsättningar för att ta dig runt och utforska regionens alla sevärdheter.

Utflykter

Stia är en bra utgångspunkt för en dagsutflykt till Florens, en av Toscanas mest kända medeltida städer. Här finns sevärdheter och kulturella upplevelser som räcker i flera dagar, men du bör också avsätta tid till att besöka områdets mindre kända städer. I städern som Poppi och Ortignano Raggiolo finns inte samma mängd sevärdheter - men i gengäld goda möjliheter för att uppleva oförstörd landsortscharm.

Önskar du att utforska regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Stia