Resor till Sorano

Åk på semester med Escapeaway till imponerande Sorano i södra Toscana

Sorano är en av de städerna, man bara måste se, för den är ytterst svår att beskriva. Åk med Escapeaway till Toscana och upplev en semester i unika omgivningar.

Sorano är en av de små toscanska städerna som turisterna ännu inte riktiga har upptäckt - om vi bortser från de italienska turisterna som kommer från resten av landet. Staden är belägen i Grosseto-provinsen, i den allra sydligaste delen av Toscana, nära gränsen till regionen Lazio, och inte långt från Bolsenasjön. Här är du faktiskt närmre Rom än du är Florens.

Sorano bjuder på ett unikt och spännande historiskt centrum, som delvis är uthugget ur klipporna, delvis ligger ovanpå dem, och närmast "hänger" ut över Lente-floden. Det är en av de städer som man måste besöka, för den är ytterst svår att beskriva. En sak är i alla fall säker: här finns många möjligheter till att äta och dricka gott på alla restauranger och barer i staden.

Här bor cirka 4000 invånare, på knappt 400 meter över havet, men även om Sorano inte är bland de högst belägna städerna i Toscana, så har den en dramatisk framtoning och massor av vackra utsikter. Staden har varit känd sedan 300-talet före Kristus, och har därför många vackra och historiska byggnader att bjuda på, däribland den imponerande borgen Orsini, som byggdes för cirka 500 år sedan och är ett otroligt välbevarat exempel på fästningsarkitekturen på den tiden.

Karta över Sorano i Toscana

Genom att klicka på kartan över Sorano här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotel, semesterlägenhet eller semesterhus vid Sorano

Med Escapeaway hittar du enkelt ett bra ställe att övernatta på, vare sig det gäller en eller flera nätter, i området runt Sorano. Vår stora erfarenhet av semesterbostäder i Toscana gör oss i stånd till att ge dig din rätta rådgivningen, och vi besöker årligen bostäderna i vår katalog för att kontrollera kvaliteten - något du kan dra nytta i då du bläddrar i vår katalog med över 1400 semesterlägenheter, semesterhus, villor och hotell i Italien.

Nyttja sökfunktionen på toppen av sidan, eller klicka på kartan, för att se vad vi kan erbjuda i området.

Transport

Närmaste flygplats är Perugia, men de flesta väljer att flyga till Rom, där Fiumicino ligger närmast, på ett avstånd av cirka 140 km. Den andra flygplatsen i Rom, Ciampino, ligger "på den andra sidan av Rom", så utöver de extra 40 km, får du också räkna med mycket trafik när du ska ta dig genom huvudstaden. Vi rekommenderar därför att landa på Fiumicino, och hyra en bil där till resten av turen, som primärt går på motorvägen E80 längs kusten och upp till Montalto di Castro, varefter du svänger av mot bergen. Vägen är av fortsatt bra kvalitet och storlek fram till de sista 15 kilometrarna som körs på mindre bergsvägar.

Restauranger och shopping

Det finns en handfull bra restauranger i staden, som serverar lokala rätter samt några som har en mer turistmeny. Det finns några bra köpmän och den rad specialbutiker samlade omkring Piazza del Municipo. Det finns inga större städer i närheten.

Utflykter och sevärdheter

Området runt Sorano är präglat av att här har funnit bosättningar i många århundraden (till och med årtusenden), och det är generellt de många gamla och typiska toscanska bergsorterna som utgör området attraktioner. Det finns också möjlighet att bada i de varma källorna i Terme di Saturnia Stadens officiella hemsida hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sorano

Vad tycker gästerna om i Sorano?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 22 recensioner