Sista minuten resor och restresor Toscana

Hitta billiga sista minuten och restresor till Toscana med Escapeaway

Vill du gärna resa till Toscana "här och nu", så gör en sökning i vår sökmaskin och se alla våra restplatser och sista minuten platser till boende i hela Toscana.

Många svenskar åker varje år till Toscana för att njuta av den unika kombinationen av arkitektur, kultur, natur - och härliga temperaturer. Räcker budgeten inte till en villa för hela familjen som du har beställt ett halvår i förväg, så har vi lösningen till dig. Vi tar löpande emot öppningar på lediga hotell och semesterlägenheter i hela Toscana, både som restresor och sista minuten.

Hos Escapeaway är vi experter på semesterbostäder i hela Italien, men Toscana har en särskild plats i våra hjärtan. Du kan därför vara bombsäker på alla våra handplockade ställen besöks löpande för att uppfylla våra - och dina - krav.

Oavsett om du längtar till en avslappnande dag i solen vid poolen, eller drömmer om att utforska Toscanas fascinerande medeltidsstäder, har vi rätt semesterbostad för dig.

De flesta av oss förknippar nog först och främst Toscana med rustika landsorter i vackra, böljande landskap, samt en mängs kulturella upplevelse i städer som Florens, Siena och Pisa. Men visste du, att regionen också erbjuder vackra naturreservat och badstränder?

Toscanas vackra natur


Längst söderut vid kusten i Maremma-distriktet ligger det exempelvis flera sträckor med skyddad natur, som i Parco naturale della Maremma, där pinjeträden växer hela vägen ner till de inbjudande sandstränderna.

Fantastisk natur väntar också på dig, om du istället åker mot norr upp i bergskedjan Apenninerna med toppar på nästan 2000 meters höjd. Här finns massor av olika vandringsturer att välja emellan, som bjuder på fantastiska utsikter. Om du vill, kan du fuska lite och ta en av skiddestinationernas liftar upp till toppen.

Det finns alltså ingen anledning att vänta med att beställa en restresa. Du kommer inte ha svårt att fylla dagarna med nya upplevelser på spännande utflykter, precis som Toscana naturligtvis också är optimalt för riktigt livsnjuteri, god mat och gott vin.

 

Gastronomiska upplevelser i Toscana

För vinentusiaster är en resa till denna delen av Italien en utmärkt möjlighet att utforska Chianti-vinen, som kommer härifrån. Tack vare en målinriktad insats, har de lokala vinproducenterna lyckats rusta upp 1070-talets lite daterade image av sig själva, och Chianti-regionen har idag återigen en välförtjänt plats bland världens mest anrika viner.

De goda vinerna kan du passande nog njuta av tillsammans med det lokala köket. I Toscana finns det massor av restauranger som serverar välsmakande specialiteter. Här du själv lust att prova på att laga mat med lokala råvaror, är en semesterlägenhet med eget kök en perfekt lösning.

En kulturell skattkammare

Huvudattraktionen för många som väljer att åka till Toscana, är utan tvivel de många historiska och kulturella sevärdheterna. Här finns så mycket att utforska, att folka kommer tillbaka år efter år efter år, utan att hinna se allt...

Regionens huvudstad, Florens, är en av de städer du bör besöka, o du är intresserad av storslagen arkitektur och konst i världsklass. Här kan du promenera runt i charmiga, trånga gränder omgivna av den ena imponerade byggnaden efter den andra. Ett besök i domkyrkan på Piazza del Duomo är en höjdpunkt för många, också bokstavligen, då det från kupolen är möjligt att njuta av en formidabel utsikt över Florens takåsar.

Söder om Florens bjuder Siena också på en semester med äkta medeltidsstämning och har en av Italiens vackraste torg, Piazza del Campo, där du kan slå dig ner på ett av caféerna och vila fötterna, medan du betraktar det myllrande stadslivet.

Använd sökfältet uppe till höger och hitta billiga restplatser och sista minuten resor till Toscana.

Karta över Toscana

Populära hotell i Toscana

Italien, Toscana, Montespertoli
9,0
Fantastiskt
186 omdömen
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Fabbrica
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Gaiole in Chianti
8,7
Mycket bra
321 omdömen
  • Närmaste flygplats: 78 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)