Resor till Sinalunga

För många livsnjutare är namnet Sinalunga säkert synonymt med gourmetrestaurangen "Locanda dell'Amorosa", som ligger lite utanför staden, och som med rätt är berömd för sin mycket höga standard (och, efter italiensk standard, lika så höga priser). Den gamla gården och också förtjusande, och maten är fantastisk, men Sinaluga har också något själv att erbjuda.

Stadens namn kommer lite bisarrt nog från "Asinalunga", alltså "den långa honåsnan", men det är inte nog inte många av stadens invånare som tänker på det.


Den medelstora staden är ganska okänd bland de flesta turister, då de ofta har bråttom att åka förbi den på vägen mot Cortona (30 km) eller Siena (45 km).

I Sinalunga hittar man ett antal trevliga caféer, restauranger, alla slags butiker samt många kyrkor och vackra byggnader. Man märker tydligt att stadens historia går långt tillbaka, i alla fall till 1100-talet. I detta sydöstliga hörn av Toscana bor man desssutom perfekt för småutflykter till Umbrien, till städer såsom Perugia (65 km), Assisi (80 km) och Oriveto (80 km), som alla ligger på inom mindre än en timmes bilavstånd.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sinalunga

Vad tycker gästerna om i Sinalunga?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner