Resor till Sillicagnana

Åk med Escapeaway på semester till Sillicagnana i norra Toscana

Boka din semesterbostad hos oss då du vill besöka Sillicagnana i backarna norr om Lucca. Njut av friheten, freden, lugnet och den vackra naturen.

Den lilla staden Sillicagnana är bland de absolut minsta i vår katalog. Den hör till kommunen San Romano i Garfagnana, i provinsen Lucca, och ligger vackert och högt i backarna cirka 500 meter över havet. Landsorten är uppförd med respekt för den klassiska, toscanska byggstilen och rymmer cirka 300 invånare.

Den största sevärdheten i landsbygden är den klassiska romerska kyrkan La Chiesa dell'Addolorata, som blev återuppbyggd år 1767 och framstår i flott vit marmor. Lite norr om staden hittar du San Romano, som är en liten större stad, där du hittar ett mindre urval av restauranger, butiker och inte minst imponerande monument som kyrkor och borgar. 

Och mot söder hittar du en utsikt mit den vackra järnvägsbron över Garfagna-dalen, där små lokaltåg trasporterar lokala och turister från höglandet och ner till Lucca stad. Läs mer under transport. 

Karta över Sillicagnana i Toscana

Genom att klicka på kartan över Sillicagnana här nerdan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell eller semesterlägenhet vid Sillicagnana

I norra delen av Toscana ligger de olika semesterbostäderna oftast lite ute på landet, antingen som en del av en klassiska toscansk agriturismo, eller kanske som ett trevligt italienskt Bed & Breakfast. DU kan alltid använda sökfunktionen på toppen av sidan, eller kartan, för att hitta semesterbostäder som ligger nära Sillicagnana. Är du i tvivel om vad som är bäst för dig/er, så är du självklart varmt välkommen att kontakta oss, så ska du få hjälp en av våra resekonsulter som känner till området väl.

Transport

Flygplatsen som ligger närmst Sillicagnana och har bra förbindelser med Sverige och Danmark är Pisas flygplats Galileo Galilei, som ligger cirka 100 km mot söder. Var uppmärksam på, att Sillicagnanan ligger i ett strakt kuperat område, så räkna med 1,5 till 2 timmars bilfärd från Pisa. Det är inte praktiskt att ta offentlig transport, så du har helt säkert behov av en bil under din semester.

Det finns också en möjlighet att landa på Florens flygplats, som ligger cirka 120 km mot sydost. Denna tur kan också avverkas på ett par timmar, då en stor del av turen föregår på motorväg (fram till Lucca), varefter du svänger av mot bergen.

Under semestern i området runt Sillicagnana, är det en perfekt möjlighet att ta en tur till Lucca, och här finns möjlighet att ta det ovan omtalade lokaltåget hela vägen, och utan stopp, från grannstaden Villetta till Luccas centralstation. Det tar drygt en timme.

Restauranger och shopping

Det finns endast en enklare restaurang i Sillicagnana, medan inköp och fler restauranger finns i grannstaden San Romano in Garfagnana, ca 1,2 km upp längs huvudvägen Via Provinciale. Det finns en bussförbindelse härtill cirka 8-10 gånger om dagen. På den andra sidan av dalen hittar man Camporgiano med ännu fler möjligheter, och i det hela taget utgörs hela dagen av en pärlrad småstäder, var och en med sitt lokala handelsliv.

Utflykter och sevärdheter

Naturen är det stora lockbetet i denna del av Toscana, och här kan man både uppleva brusande vattenfall, imponerande dalar och branta klippväggar. "Canyoning" är en sport som med fördel kan utövas i Garfagnana-dalen, där adrenalin, natur och sport går hand i hand. En annan stor upplevelse är att besöka den så kallade Vindgrottan, där en våldsamt vind mellan de två öppningarna på 627 och 1400 meters höjd, nästan blåser omkull besökarna.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sillicagnana