Semesterlägenhet Toscana

Fina semesterlägenheter i härliga Toscana

Bland Italiens 20 regioner är Toscana kanske den mest kända och älskade - särskilt bland svenskar som önskar en semester med värme och charm, kultur och natur. Hos Escapeaway är vi specialister på semesterlägenheter i Toscana och som Skandinaviens största förmedlare kan vi erbjuda mer än 200 semesterboende i Toscana.

Toscana är inte en destination där ett enda stort turistmål överskuggar allt annat. Det finns helt enkelt så mycket att se, känna, smaka och röra att du måste besöka Toscana flera gånger för att hinna upptäckta och uppleva allt - åtminstone om du vill göra det ordentligt.

De toskanska städerna

Florens som är regionhuvudstad i Toscana är kanske den mest sevärda. Med nästan 1 miljon invånare är det en stad som har allt, och som historiskt och kulturellt har varit en samlingspunkt för konstnärer, tänkare och ekonomer. En renässansstad som har varit både ekonomiskt och andligt centrum i regionen i århundraden, och som även under en period av fem år på 1800-talet var huvudstad i det som då var Kungariket Italien.

Men om du tror att Toscana bara är Florens tar du fel, eftersom du kan fortsätta till städer som Pisa, Livorno, Siena och Lucca - och vi har inte ens nämnt alla de små städerna där i mellan. Vi kan naturligtvis erbjuda inbjudande semesterlägenheter i alla dessa trevliga städer, både med möjlighet att ha en stad som bas för att utforska hela området - och med möjligheten att "hoppa" från stad till stad och utforska deras respektive områden.

Geografin i Toscana

Låt det sägas med en gång: Det finns inte mycket platt mark i Toscana. Mindre än 10% av regionens landyta är platt - främst områdena kring floden Arno - och det finns en jordbruksindustri med välsmakande livsmedel och viner, som drar nytta av den bördiga jorden och det milda klimatet.

Resten av Toscana är antingen kuperad eller rent av bergig. Den högsta bergstoppen heter Monte Prado på drygt 2 000 meters höjd som också markerar gränsen till grannregionen Emilia-Romagna. Monte Prado ligger i Apenninska bergskedjan som löper på längden av Italien som en homogen (och delvis oframkomlig) ryggrad. Bergen är populära utflyktsmål för vandrare, men det rekommenderas att ta en guidad tur om du verkligen vill utforska de höga topparna.

Dessutom har Toscana en lång, snirklig och sandtäckt kust ut mot Medelhavet. Denna del av Medelhavet heter Tyrrenska havet. Kustlinjen är mycket inbjudande och många väljer att ha sin bas i en semesterlägenhet vid kusten, på så vis kan man kombinera kultur och vackra omgivningar med mycket sol, strand och bad.

Resan till Toscana

Det är möjligt att bila till Toscana, och i synnerhet vinälskare gör gärna så för att ha möjligheten att köpa läckerheter med hem. Bilturen genom Tyskland är behaglig, och vill man inte sträckköra kan man övernatta på vägen ner.

Dessutom finns det riktigt bra flygförbindelser från Skandinaviens största flygplatser. Bland annat till Galileo Galilei flygplatsen i Pisa där du även kan hyra bilar i alla storlekar till riktigt rimliga priser, särskilt utanför högsäsong. En hyrbil är dessutom ett mycket bra redskap för att utforska Toscana. Men en bil kan du uppleva alla sevärdheter i din egen takt. Vi rekommenderar att man besöker Toscana i ett behagligt och lugnt tempo, det är viktigt att hinna njuta av upplevelserna.

Du har möjlighet att boka semesterlägenheter i Toscana dit du antingen kör själv eller hittar en billig paketresa som inkluderar flygbiljett från antingen Stockholm, Göteborg Malmö eller Köpenhamn.

Toscanas finaste semesterbostäder

Hos Escapeaway sätter vi en ära i att hitta de bästa semesterbostäder för våra gäster. Det är en av anledningarna till att våra gäster återkommer och bokar hos oss år efter år - antingen för att besöka samma plats igen, eller utmaningen i att hitta en ny favorit, som utgångspunkt för sin nästa semestervistelse i Toscana.

Vi kan erbjuda semesterlägenheter i alla delar av Toscana och oavsett om du vill på weekendtur i en stad, på badsemester till stranden eller besöka små landsbyar och vingårdar har vi något för dig.

>> Läs även om semesterbostäder och semesterhus i Toscana här

>> Läs mer om semesterlägenhet

Karta över Toscana

Populära hotell i Toscana

Italien, Toscana, Guardistallo
8,7
Mycket bra
446 omdömen
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Castiglion Fiorentino
  • Närmaste flygplats: 122 km
  • Avstånd till centrum: ca. 6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Montaione
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi