Semester i Toscana

Semester i Toscana är allt du drömmer om, och ännu mer

Bilderna ljuger inte: Toscana är precis så vackert som det ser ut i smakfulla magasin, tidningar och flera filmer samt de stora böckerna. En semester i Toscana ger dig verkligen allt på en gång, om du så kommer för maten och vinerna, kulturen och historien eller den varierande naturen med höga berg, böljande vinmarker, dalar, sköna sandstränder samt stämningsfulla kulturstäder.

Toscana har allt som en konstälskare, den historiskt intresserade och livsnjutaren kan tänka sig! Var annars i världen finner man så mycket av allt det som sätter lite krydda på tillvaron? Praktfulla viner, ett utsökt kök, konst vart än man vänder sig, praktfulla historiska byggnader överallt och alltsammans inom de vackraste tänkbara ramarna, det toscanska landskapet.

Det kan vara svårt att välja och välja det som passar just dig bland denna ”buffe'” av sevärdheter och risken att förvilla sig från attraktion till attraktion är stor: Florens, Chianti, Uffizigallerierna, Pisa, David, etruskerna, Fiesole, Lucca, Arezzo, Cortona, Ponte Vecchio, San Gimignano, Volterra osv. osv. Listan tar aldrig slut...

Toscana ska upplevas långsamt, därför rekomenderar vi att man koncentrerar sig på en del av regionen och inte försöker ”hinna med” allt på en vecka. Välj till exempel första gången det centrala och klassiska Toscana mellan Siena och Florens, på vilket sätt man lätt når båda dessa städer, vingårdar i Chianti och småstäder som San Gimignano, Volterra, Colle Val d'Elsa och mycket, mycket mer. Nästa gång kan man då välja det nordvästliga och uppleva Lucca, Pisa, Carrara med dess marmor utbud, San Miniato, de spännande bergen över Lucca osv. Tredje gången kan man sen välja det centrala sydliga Toscana med Montalcino, Chiusi, Montepulciano, Pienza, Monte Amiata och mycket annat.

En fjärde gång kan turen gå till det östliga Toscana där Arezzo och Cortona sticker upp som de mest intressanta städerna kulturellt sätt, samt de många små byarna och kyrkor i Casentino området i Val d'Arno och Val di Chiana i sig själv ger rikligt material till en vecka eller två. Man ska heller inte glömma det sydvästra Toscana. Det såkallade Maremma området där naturen är helt olik de centrala backarna i Chianti. Här nere är landskapet mer barskt, men upplevelserna stora, turisterna färre och vinerna från Scansano med omgivningar har börjat att konkurrera på en seriös nivå med resten av Toscanas ”stjärnor”. Så kan vi fortsätta...

Det autentiska Italien

Letar du efter charmiga smala gränder utan annan trängsel än den från den lokala befolkningen, längtar du efter lite av det historiska förfall som är en självklarhet i det autentiska Italien och uppskattar du varm och familjär gästfrihet framför femstjärnig modern hotellkomfort så hittar du det i Toscana.

Det finns kanske inte pool eller luftkonditionering, det talas kanske inte engelska i receptionen och på stans enda matställe har de inte ens en meny - men om du vågar dig på äventyret så gå på upptäcktsfärd i det som vi anser vara det autentiska Toscana.

Semester för par

Toscana är sinnebilden av romantik: här hittar man nedlagda kloster som är perfekta för en romantisk middag vid en fint dukat bord på den inre klostergården. Regionen erbjuder små lantställen där lugn och ro skapar grund för en romantisk getaway för två. Toscana är även de små medeltidsstäderna, där man kan promenera ner för en idyllisk gata med armen om sin älskade.

Möjligheterna är med andra ord oändliga när man är ute efter en romantisk semester i Toscana. Det mångfacetterade Toscana är också stället där man kan kombinera romantik med det mer autentiska Italien, med intresset för en aktiv semester, med storstadsliv eller med din familj i bilen. 

>> Läs mer om semester

Karta över Toscana

Populära hotell i Toscana

Italien, Toscana, Casciana Terme
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Montepulciano
  • Närmaste flygplats: 131 km
  • Pool
  • Parkering / Garage
Italien, Toscana, Montelopio
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi