Resor till Seggiano

Den måleriska medeltidsstaden Seggiano ligger på en liten kulle i Val d'Orcia regionen i det centrala Toscana som med sina böljande kullar inspirerade renässansens målare och som idag står upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Läget på kullen gör att du på många ställen i Seggiano har en underbar utsikt över det omgivande landskapet.

Idyllisk liten medeltidsstad

Högst upp i staden vid kyrkan Chiesa di San Bernardino da Siena kan du lätt fullkomligt tappa andan över de vackra vyerna ut över kullarna. Från denna panoramiska utsiktsplats hittar ögonen naturligtvis de många olivlundarna och slingrande vägarna som är som gjorda för såväl promenader som cykelturer om du skulle vilja utforska närområdet på din resa till Seggiano. Ta till exempel gärna vägen förbi Santuario Madonna della Carità, ett litet kapell omkring en kilometer nedanför staden och som byggdes runt slutet av 1500-talet i hopp om att det skulle skydda mot en alvarlig hungersnöd. Inne i kapellet finns det vackra kalkmålningar.

Reser du till Seggiano har du en rad av Toscanas mest intressanta utflyktsmål inom räckhåll. Vill du uppleva mer av Toscana på en resa till Seggiano så bör du hyra en bil till semestern. Även av praktiska skäl kan det rekommenderas att ha tillgång till bil när du befinner dig här. Stadens lite avsides och fridfulla läge är perfekt för en avkopplande semester men gör att det kan vara lite svårt att ta sig runt med allmänna kommunikationer även om det går bussförbindelse till staden. Du kan i och för sig även få de flesta dagliga förnödenheterna i stadens affär men något egentligt affärsliv finns här inte.

Seggiano som har knappa 1 000 invånare är en bra utgångspunkt för utflykter. Denna mysiga lilla stad är emellertid även en plats man har lust att stanna kvar på. I jämförelse med Siena i norr så finns det naturligtvis inte samma utbud av sevärdheter och kulturliv i denna lilla landsort men medeltidsatmosfären är den samma och du kan tillbringa förvånansvärt mycket tid med att bara flanera runt på de smala, stenbelagda gatorna och suga in stämningen.

I några av stadens gamla rustika stenhus har det inretts restauranger och caféer där du kan utforska det lokala kökets hemligheter. På sommaren finns här uteserveringar så du kan betrakta stadens liv samtidigt som du njuter av din mat. Gastronomiskt sett är Seggiano känt för sin olivolja som har producerats här under många generationer. En av stadens mest kända sevärdheter är också Olivo nel Cisternone, ett olivträd som planterades över en cistern från Medeltiden som med tiden fått trädet att se ut som om det svävar eftersom dess rötter hänger fritt ner i den gamla vattenbehållaren.

Boka din resa till Seggiano online

Vi har utifrån gästernas recensioner redan handplockat de bästa hotellen och semesterbostäderna i Seggiano. Dessa har vi samlat i sökmotorn här på sidan där du även lätt kan boka dina flygbiljetter om du inte vill köra hela vägen till Italien.

När du köper en paketresa hos Escapeaway med både boende och flyg så är du alltid täckt av resegarantin. Skulle du välja att själv arrangera transporten och bara köpa ditt semesterboende genom oss kan du i de flesta fall välja gratis avbokning av din vistelse.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Seggiano