Resor till Scandicci

Det är bara några få kilometer från Scandicci in till centrum av den vackra renässansstaden Florens som en gång i tiden var en av de ledande städerna i Europa och som idag är proppfull av enastående kulturskatter. I jämförelse med sin berömda granne så är det inte mycket turism att tala om i Scandicci och inte några kända sevärdheter heller för den sakens skull. Det ligger emellertid flera flotta, gamla villor och kyrkor i staden som vittnar om en lång historia. Scandicci är dock först och främst en förstad som ger dig en perfekt bas från vilken du kan utforska Florens och resten av Toscana.

Scandicci har i gengäld allt du behöver i form av inköpsmöjligheter vilket bland annat inkluderar en trevlig marknad varje lördag. Med lättbanan, Tramvia, tar det dessutom bara omkring 15 minuter att åka in till Stazione Alamanni mitt i Florens. På så sätt slipper du allt vad parkeringsbekymmer heter. Det korta avståndet från Scandicci betyder samtidig att du har perfekta möjligheter att uppleva stämningen i Florens både tidigt på dagen och sent på kvällen när de flesta andra dagsturisterna dragit vidare.

Det kan rekommenderas att avsätta åtminstone ett par dagar av semestern till att utforska Florens när du reser till Scandicci. Du har dock även en strålande utgångspunkt i staden för att göra utflykter exempelvis till Pisa, Lucca, San Gimignano, Arezzo och Siena. Därtill kommer alla de mindre men minst lika charmiga medeltidsstäderna som ligger utspridda i regionen. Tycker du om vin bör du naturligtvis även utnyttja möjligheten att fördjupa dig i det berömda vindistriktet Chianti.

Boka en resa till Scandicci i dag

Använd dig av sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Scandicci och resten av Toscana. Sök efter flyg och hotell om du samtidigt vill boka en flygbiljett till Pisa flygplats eller någon av de andra internationella flygplatserna inom räckvidd från Scandicci. I sökmotorn kan du själv välja om avresan ska vara från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester så rekommenderar vi att du kompletterar med en hyrbil. Du får då det hela satt samman till en paketresa som naturligtvis är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Scandicci