Resor till Santo Pietro Belvedere

Bo i centrala Toscana med enkel tillgång till allt

Åk till Santo Pietro Belvedere med Escapeaway och bo i lämpligt avstånd till både kusten, samt städer som Pisa, Florens, Siena och Lucca.

Det bor inte mer än cirka 1200 invånare i Santo Pietro Belvedere, så det är inte det vildaste nattliv du hittar i landsorten. Sanningen är att här finns inte mycket mer än en bar, en kyrka, en telefonkiosk och en liten köpman. Men i närområdet ligger flera restauranger och matvarubutiker, och det är inte långt till storstadsstämning i Pisa. Om du vill till stranden vid Tirrenia, ligger den 35 km bort - det samma gäller Pisa. 

Santo Pietro Belvedere ligger söder om floden Arno, på en backtopp med utsikt över det omkringliggande låglandet, som det sig bör för de toscanska städerna vars historia går tillbaka till den tiden då det var en fördel att kunna upptäcka eventuella fiender. 

Karta över Santo Pietro Belvedere

Klicka på kartan här nedan för att kunna zooma in och ut och se vad vi kan erbjuda i området i form av semesterbostäder. Du kan också se annan information, som t.ex. avstånd till flygplatser och andra städer i Europa. 

Semesterbostäder runt Santo Pietro Belvedere

Denna del av Toscana är en attraktiv bas för ett längre uppehåll i Toscana, där man gärna vill ha möjlighet att besöka många sevärdheter och städer. Det centrala läget och relativt överkomliga landskapet gör, att man rätt snabbt kan komma från punkt A till punkt B. Hos Escapeaway anser vi att Toscana är Italiens hjärta, och regionen är också otroligt populär bland svenska resenärer, som gärna vill se lite mer än strand och sjöar. Använd sökmaskinen på toppen av sidan, eller klicka på fliken "Semesterbostäder" här ovan, för att se mer information om vad vi kan erbjuda i området omkring Santo Pietro Belvedere.

Transport

Det bästa alternativet är att flyga in till den stora flygplatsen i Pisa, Galileo Galilei som ligger endast 40 km bort och kan nås på dryga halvtimmen. Under sommarhalvåret finns det direkta flyg från Sverige och Danmark till Pisa, och väl på plats finns det goda möjligheter att hyra en bil eller åka vidare med offentlig transport. Flygplatsen i Florens är också ett alternativ är också ett bra alternativ, då den ligger 70 km bort och kan nås på under en timme. Från Santo Pietro Belvedere är det endast cirka 15 minuters bilfärd på bra vägar fram till den öst/västgående motorvägen längs Arno-floden, som förbinder regionens huvudstad Florens med Pisa och hamnstaden Livorno på västkusten.

Restauranger och shopping

I Italien gäller i stort sätt, att oavsett hur liten en stad är, så har den alltid minst en restaurang. Det gäller också för Santo Pietro Belvedere, som har ett par restauranger, en bar och en liten köpman. För att få ett lite större urval kan man köra till Ponsacco (9km) eller stationsstaden Pontedera. För att stilla shoppingbegäret, ska turen gå till områdets största stad, Pisa, som har allt du kan behöva.

Utflykter och sevärdheter

Santo Pietro Belvedere är inte någon stor sevärdhet i sig själv, men kanska nära (6 km) ligger den gamla borgen i Lari, och cirka 24 km bort ligger den historiska staden Volterra. De flesta vill nog också besöka storstäderna Pisa (27 km), liksom Lucca (33 km), Florens (52 km) och Siena (60 km).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santo Pietro Belvedere

Vad tycker gästerna om i Santo Pietro Belvedere?

7,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 21 recensioner