Resor till Sant'Albino

Den lilla landsorten Sant'Albino ligger i det sydliga Toscana omkring 5 kilometer söder om den kända vinorten Montepulciano. Få kilometer öster om Sant'Albino kan du utforska dal området Val d'Orcia som står med på UNESCO:s lista över bevarandevärdiga platser. Detta vackra kulturlandskap med böljande fält, gröna kullar och raka cypresser utgör för många själva begreppet Toscana.

Toscana för finsmakare

De fridfulla omgivningarna är också helt perfekta om du på din resa vill komma bort lite från den hektiska vardagen för att njuta av en avkopplande semester. Omkring Sant'Albino domineras kullarna och dalarna av olivlundar och vinodlingar. Här odlar man fortfarande enligt de gamla traditionella metoderna som man har använt i generationer vilket resulterar i produkter som är sprängfyllda av smaker. Dessa smaker kan du njuta av på områdets många bra restauranger och trattorior.

Sant'Albino ger dig en bekväm bas från vilken du i lugn och ro kan utforska denna sydliga del av Toscana som besöks av färre turister än den norra delen. Utöver den kända vinstaden några kilometer norrut bör en stad som Pienza i Val d'Orcia också stå högt på din lista över utflyktsmål när resan går till Sant'Albino. Detta är emellertid bara en i raden av ett pärlband av charmiga medeltidsstäder inom kort avstånd från Sant'Albino. För lite längre turer är till exempel Siena, Orvieto eller Perugia alla perfekta mål där du på vart och ett av dem lätt kan få det mesta av dagen att gå åt med sightseeing, shopping och restaurangbesök.

Skulle du någon dag bara vilja koppla av hemma i Sant'Albino så har du även massor av möjligheter till det. På sommaren kan du eventuellt besöka det lokala simbadet för att svalka dig lite. Det finns även ett spa-center i staden om du skulle vilja skämma bort dig lite mer. Med tanke på Sant'Albino beskedliga storlek så finns det här ett förnuftigt utbud av matställen och ett par minimarkets där du kan få de flesta av dina dagligvarubehov täckta.

Boka din resa till Sant'Albino här

Hos Escapeaway har vi många års erfarenhet av resor till Toscana och av att handplocka de bästa hotellen och semesterbostäderna och det har vi även gjort i Sant'Albino. Du kan därför i vår sökmotor lätt boka en resa till Sant'Albino i säker förvissning om att du får den perfekta inramningen till din semester.

I sökmotorn här på sidan kan du även boka flygbiljetter till din resa. Vill du uppleva det mesta möjliga av denna underbara region så rekommenderar vi dessutom att du kompletterar din bokning med en hyrbil. När du bokar allt samtidigt blir det till en paketresa som naturligtvis är täckt av resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sant'Albino