Resor till San Polo in Chianti

Berömd blomsterstad mitt i Chianti vindistrikt

San Polo in Chianti ligger, som namnet antyder, mellan Monte Masso och Monte Muro i det erkända vindistriktet, inte långt från Florens i Toscana.

Landsorten är känd för sin olivolja, Chianti Classico Gallo, Nero-vin och irisblommorna som blommar här i maj månad och färgar hela dalen lila. Blommon är för övrigt också symbolen för Florens. Idag skördas de vackra blommorna i slutet av våren och säljs till franska parfymerier efter att man ärat deras skönhet med en internationell iris-festival i maj; den så kallade Festa del Giaggiolo.

Byn är belägen i Rubbiana-dalen, i närheten av Greve in Chianti, och här finns möjlighet för att avnjuta diverse klassiska rätter på den lokala osterian/pizzeria i byn, förutom att besöka områdets egna gårdar för att beskåda produktionen av de världskända produkterna, smaka på dem och inte minst ta dem med hem.

Karta över San Polo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över denna del av Toscana, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hitta en semesterbostad i San Polo in Chianti

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring San Polo in Chianti. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast San Polo. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. Pisa flygplats är också ett alternativ, som fräsmt är intressant på grund av Ryanair som flyger hit.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det finns ingen tågförbindelse till San Polo, men det är lätt att komma hit med buss, och framförallt bil - vi rekommenderar våra gäster att hyra en bil, då det ger fler möjligheter att utforska regionen och dess sevärdheter, utan att vara beroende av olika tidtabeller. Med bil kan du nå städer som Siena, Lucca, Pisa, Arezzo och San Gimignano på en timme.

Utflykter

Det kulturella centrumet i detta område, är Florens, som du med bas i San Polo lätt kan besäka flera gånger under semestern. Utöver livet på stadens gator och vackra torg, finns är massor att se i form av arkitektur och museum. Besök t.ex. Galleria deglo Uffizi, som anses vara ett av de viktigaste museumen i Italien med verk av bland annat Botticelli och Leonardo da Vinci. Du kan också spendera lång tid på att utforska gatumarknaderna i Florens.

I denna del av Toscana finns det dessutom perfekta förutsättningar för att besöka några av de berömda och mycket vackra Medici-villorna. För vinälskare är det naturligtvis också ett måste att besöka några av alla vingårdar i Chianti vindistrikt. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Polo in Chianti