Resor till San Mommè

Semester med natur och lantlig idyll i Toscana

San Mommè (eller Sanmommè) är en av de små städerna i Toscana, som inte ens många av de lokala känner till.

Denna lilla pärla är dock perfekt till en avslappnande resa till Toscana med sitt vackra läge i de gröna bergen, inte långt från många av Toscanas klassiska kulturstäder.

Karta över Sam Mommè

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Inte så känd

Om vi hade frågat för hundra, eller fler, år sedan, hade mångafler utan tvivel känt till denna lilla bergsstad. I mitten av 1800-talet anlade man nämligen en av Italiens första järnvägar, vilken också passerade här, vilket gjorde att många toscanare började bygga sommerhus i staden. Häruppe var det ju mer behagligt i sommarhettan än i Florens, Pistoia, Lucca osv.

En bra utgångspunkt för vandringsturer

Ett par hotell och en teater byggdes också här, och järnvägen finns ännu kvar, så du kan lätt komma till Pistoia och sedan vidare till Florens, eller till någon av de andra stora kulturstäderna. Staden har idag två hotell, båda med restaurang, en bar och pizzeria samt en livsmedelsbutik. Samtidigt är detta en fantastisk utgångspunkt för vandringsturer i området.Hotell eller semeterlägenhet i Sam Mommè?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Sam Mommè. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Sam Mommé, ligger Florens flygplats närmast. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Beställ din resa till Sam Mommè i Toscana som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Beställ en resa till Toscana som en paketresa

Utflykter

Önskar du att kombinera naturupplevelserna och landsortidyllen med de kulturella möjligheterna en större stad erbjuder, finns det många möjligheter i närheten av Sam Mommè. Några få kilometer bort, ligger exempelvis Pistoia, som inte bara är full av restauranger och butiker, men också har ett historiskt centrum med äkta medeltida stämning. Åker du hit en onsdag eller lördag, är det marknad på många av stadens gator och torg.

Är det goda shoppingmöjligheter du söker, kan du stilla suget med ett besök på Designer Outlet Barberino di Mugello, som ligger cirka 25 km från Sam Mommè. Här råder inte samma autentiska medeltida stämning, men i gengäld finns det tillräckligt med butiker för att tillfredsställa även den mest krävande shopaholicen som är på jakt efter bra rabatter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Mommè