Resor till San Giustino Valdarno

Lugn medeltidsstad i Toscana på gammal romersk väg

San Giustino Valdarno ligger fridfullt i floddalen 20 km från Arezzo och 65 km från Florens och Siena.

Staden härstammar från 1100-talet då den uppstod längs den trafikerade handelsvägen Via Cassia. San Giustino Valdarno är en av flera städer vilka tillsammans utgör den så kallade "Sette Ponti-sträckan" efter de sju broar man passerar under vägen i denna del av Toscana.

Området har under de senaste åren blommat ut på grund av de goda vinerna som produceras här. Det ligger därför flera bra vingårdar i närheten av staden, vilka tillhör det erkända vindistriktet Chianti. I San Giustino hittar du diverse butiker, restauranger, caféer och självklart en trevlig marknad, och du har därför alla möjligheter för att uppleva det idylliska livet på landet, som vi föreställer oss då vi tänker på Toscana.

Karta över San Giustino Valdarno

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Toscana.Hur ska du bo? Hotell, villa eller...?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring San Giustino Valdarno. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du inte köra hela vägen till Italien, finns det goda möjligheter att hitta en flygförbindelse till en av de närliggande flygplatserna. Den flygplats som ligger närmast San Giustino Valdarno, är Florens flygplats, som betjänas bland annat av lågprisbolaget Vueling vilket under sommaren har direkta förbindelser med Skandinavien.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det är möjligt att komma fram till San Giustino Valdarno med offentlig transport, men man ska dock vara uppmärksam på att det kan vara få dagliga avgångar som passar. Ska du hit från flygplatsen i Florens, tar det cirka 1 timme i bil, medan det kan ta mellan 3-4 timmar med buss och tåg. Därför väljer också de flesta att beställa en hyrbil på Florens flygplats, vilket också ger större frihet att åka på utflykter under semestern.

Utflykter

Det finns perfekta förutsättningar för att följa Sette Ponti-rutten, för att besöka några av de andra trevliga gamla städerna längs vägen, och naturligtvis korsa de vackra medeltida broarna. Därtill kommer, att San Giustinos Valdarno med dess läge vid Pratomagno-bergskedjan, bjuder på massor av möjligheter att hålla en aktiv semester i Toscana, med både vandringsturer eller cykling på välmarkerade stigar i vacker natur.

Kulturella sevärdheter är det heller ingen brist på. Du bör, som minimum avsätta tid till en utflykt i Arezzo, som ligger endast 20 min bort. Lite längre bort, erbjuder både Siena och Florens ett överflöd av historiska sevärdheter, vackra konstverk och äkta medeltida stämning.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Giustino Valdarno

Vad tycker gästerna om i San Giustino Valdarno?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner