Resor till San Casciano in Val di Pesa

Om du är på jakt efter ett resmål där du kan kombinera toskansk vinkultur och idyll med närhet till en av Italiens och Europas vackraste storstäder, då är San Casciano in Val di Pesa ett utmärkt val för dig.  Boka din resa till San Casciano in Val di Pesa med Escapeaway i dag!

San Casciano in Val di Pesa, som har omkring 16 000 invånare, ligger omgivet av vackra vinodlingar i den nordvästra delen av det berömda vindistriktet Chianti i provinsen Florens i Toscana enbart omkring 30 kilometer sydväst om regionhuvudstaden och renässansstaden Florens.

Machiavellis tidigare lantställe

Den trevliga lilla staden, som i stort sett inte vet vad industri är, lever och andas av lantbruk och turism, ligger omgiven av en lång rad kända vingårdar där du med egna smaklökar och egna ögon kan uppleva de kända Chianti-vinerna; och det underbara landskapet runt staden rymmer även Machiavellis gamla lantställe, där han satt och skrev sin berömda bok "Fursten" efter att ha blivit förvisad från Florens, men där man idag framställer fantastiska viner och serverar god mat på ställets restaurang.

Det finns även ett fint urval av caféer, restauranger och olika sorters butiker i själva staden; och skulle du inte tycka att urvalet är stort nog är det inte långt till större städer som regionhuvudstaden Florens som fullkomligt svämmar över av bra caféer, restauranger, barer och butiker. Det är heller inte långt till lantbruksorten Empoli med sina många, goda, färska råvaror.

Upplevelser och sevärdheter

Med sin beskedliga storlek är det begränsat hur många stora sevärdheter som man kan uppleva i själva San Casciano in Val di Pesa, men det finns trots allt en rad historiska slott och kyrkor i staden, däribland slotten Castello di Bibbione, Castello di Gabbiano och Castello di Pergolato samt kyrkorna Pieve di San Pancrazio, Pieve di Santo Stefano, Pieve di Santa Cecilia och Pieve di San Giovanni in Sugana.

Det finns även en rad historiska palats i staden så som Banca Cooperativa del Chianti Fiorentino, Palazzo del Cassero och Palazzo del Greco, samt en rad vackra villor, häribland Villa Le Corti, Villa Antinori del Cigliano, Villa Antinori del Cigliano, Villa Poggio Torselli, Villa I Tattoli, Villa Mangiacane, Villa Caserotta och Villa il Fedino.

Utflyktsmöjligheter

San Casciano in Val di Pesa är en idealisk utgångspunkt för dagsutflykter runt omkring i Toscana med hyrbil. Gör till exempel en dagsutflykt till San Gigmignano, som bara ligger omkring 40 minuter körning från staden (omkring 35 kilometer snabbaste vägen), och som också bör stå med på din lista över utflyktsmål med tanke på den Medeltida arkitekturen, den välbevarade stadsmuren och de legendariska 13 tornen som har utnämnts till världsarv av UNESCO.

Eller så kan du göra en dagsutflykt till regionhuvudstaden Florens, som precis som San Gimignano bara ligger omkring 40 minuters körning från Montepescali. Staden som en gång var en av västvärldens stormakter och ett konstnärligt, ekonomiskt och politiskt kraftcentrum, som hela Europa refererade till, bjuder än idag på ovärderliga konst- och historiska skatter, inte minst från renässanstiden.

Så bokar du resan till San Casciano in Val di Pesa

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland handplockade och noga utvalda hotell i San Casciano in Val di Pesa som samtliga fått fina recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett till en flygplats i Toscana med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, eventuellt kompletterat med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Läs även om resor till Greve in Chianti
>> Läs mer om våra utvalda semesterbostäder i Toscana här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Casciano in Val di Pesa