Resor till San Casciano dei Bagni

Det okända Toscana

San Casciano dei Bagni är en av få översedda pittoreska pärlor i Toscana. När du ser staden, kommer du förundras över, varför här inte är fler turister...

San Casciano dei Bagnis historia går tillbaka tusentals år, den uppstod innan Romarrikets dagar. Romarna kallade staen för Fontis Clusinii, vilket senare ändrades till Curtis de Bagno, innan den fick sitt nuvarander namn på 1000-talet. Alla dessa namn hänvisar till stadens många varma källor, som bland annat lockade Romarrikets första kejsare Augustus. Än idag kommer folk hit för att njuta av en avslappnande dag på ett av landets mest erkända SPA.

Staden är inte stor med sina 2000 invånare, men pittoresk och mysig med sina små slingrande gator, sitt betagande centrala torg, Piazza Mateotti, och sina gamla byggnader. San Casciano dei Bagni är också upptagen på listan "Italiens vackraste landsorter" (I Borghi più belli d'italia).

Du hittat ett bra utbud av restauranger i staden, från sofistikerade restauranger till enkla pizzerior. Dessutom finns alla typer av handlare, banker, snabbköp och mycket mer.

 

Karta över San Casciano dei Bagni

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

 


Hotell, semeterlägenhet eller villa?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring San Casciano dei Bagni. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Eller, kanske vill du bo på ett av våra noga utvalda Bed & Breakfast i Toscana? Denna typ av semesterbostad kännetecknas generellt av en avslappnad stämning, där dina värdar för sitt bästa för att du ska känna dig som hemma.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Perugias flygplats närmast Quarrata, men inom nästan samma räckvidd ligger dessutom Florens flygplats. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Du kan ta tåget från Florens till och Rom till Chiusi Stazione, som ligger cirka 40 minuter med buss från San Casciano dei Bagni. Observera dock, att det som regel endast finns några få bussavgångar per dag. Därför rekommenderar vi att du har en hyrbil under semestern i San Casciano dei Bagni - så slipper du bara beroende av tidtabeller när du ska handla in mat, eller åka iväg på utflykter.

Restauranger och shopping

Det finns många möjligheter att få sig en gastronomisk reseupplevelse ut över det vanliga i San Casciano dei Bagni, även om urvalet i själva staden begränsar sig till en handfull restauranger och barer. Har du lust att smaka på något sött, kan vi också rekommendera ett besök i stadens bageri, Il Campanile, som lagar fantastiska croissanter och andra kakor, vilka eventuellt kan avnjutas tillsammans med en cappuccino.

I de närliggande landsorterna och på områdets vingårdar finns det likaså inbjudande butiker och restauranger, där du kan gå på upptäcktsfärd bland de lokala Chianti-vinerna och delikatesserna.

Utflykter

Utöver alla de andra charmiga, små landsorterna och vingårdarna i området är det inte heller långt till exempelvis medeltidsstaden Orvieto (26 km). i denna vackra stad är det nästan omöjligt att inte känna av historiens vingslag när du promenerar runt på de gamla, smala gatorna, eller står framför den imponerande Duomo. Domkyrkan verkar nästan för stor för den förhållandevis lilla staden, men passar ändå bra in i miljön. Missa inte det vackra måleriet i kapellet, som enligt sägnen har inspirerat självaste Michelangelo.

Ett annat perfekt utflyktsmål är en dagstur till Siena, som utöver ett vackert läge, också bjuder på massor av härlig atmosfär. Bland de största sevärdheterna i staden finns Palazzo Publico, stadens rådhus, och domkyrkan från 1200-talet.

Läs mer om utflykter i Toscana här

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Casciano dei Bagni