Rundresor i Toscana

På en rundresa i bil i Toscana hinner du med att både uppleva renässansens vackra byggnader, imponerande konstsamlingar och storslagna landskap. En bilrundresa i Toscana ger dig komplett frihet och flexibilitet att själv planera vad du vill se, samt när och var du vill köra. Du anpassar själv programmet, eller så kan du nyttja de restips vi skiver om under de olika bilrundresorna vi erbjuder i Toscana. Med förbokade övernattningar på utvalda hotell och semesterbostäder behöver du inte skynda dig fram, utan kan njuta av resan i lugn och ro. Du kan stanna till om du ser en intressant vingård, eller ett särskilt vackert landskap. Vill du utforska en liten medeltida stad långt från de stora resorna, kan du själv bestämma att ta en avstickare.

Du kan välja att beställa en paketresa, där det ingår flygresa, inkvartering och hyrbil, eller en resa där du själv arrangerar transporten till Toscana och "endast" beställer en bilrundresa inkl. inkvartering och hyrbil.

Det är också en perfekt möjlighet att kombinera en bildrundresa i Toscana med regionen Umbrien. De två regionerna är grannar med varandra och hos Escapeaway hittar du bilrundresor, där du bor både i Toscana och i Umbrien. Läs t.ex. om resan: Bilrundresa i Toscana och Umbrien på 8 dagar.

Se priser på bilrundresor i nedanstående översikt eller läs mer om alla resor till Toscana med Escapeaway.

Hittar du inte en bilrundresa i Toscana i vårt program, som uppfyller dina önskningar, är du alltid välkommen att beställa ett gratis skräddarsytt erbjudande på en resa.

Beställ skräddarsydd resa här

Andra bilrundresor i Italien

Vi har redan beskrivt hur bra det är att kombinera en bilrundresa till Toscana med Umbrien, men du kan också välja att endast resa runt i Umbrien, som verkligen har sevärdheter och upplevelser nog till sin egen bilrundresa. Förutom Umbrien och Toscana erbjuder vi på Escapeaway också bilrundresor i andra regioner i Italien, t.ex. på Sicilien, vid Amalfikusten och på Sardinien.

Läs mer om bilrundresor i Italien här

Tips till bilkörning i Toscana

Tänk på när du kör. Ungvik pendlingstrafiken på morgonen in till städerna och den tunga trafiken mitt på eftermiddagen - detta gäller inte endast i Toscana, utan i alla regioner i Italien. Du ska också vara uppmärksam på att det kan vara mycket trafik på vägarna på söndagskvällarna då italienarna vänder hem efter en söndagsutflykt vid havet eller i bergen.

På en bilrundresa i Toscana har du frihet att köra på bättre tider och på mindre tränga vägar. Du ska dock se till att ha med rikligt med vatten i bilen, samt att ta många pauser så att du inte kör när du är trött. 

 

>> Läs mer om bilrundresor