Resor till Rufina

Boka en vistelse i vackra Rùfina, långt inne i Apenninerna öster om Florens

Den lilla staden Rùfina bjuder på en lugn tillvaro i Mugellodalen öster om Florens. Boka ett hotellrum eller semesterlägenhet här, och njut av friden.

Om du känner igen namnet, beror det nog inte på staden, utan på att Rufina är en av de sju underområdena som vinet Chianti delas in i. Förhållandet mellan pris och kvalitet på chiantin från Rufina är ofta ganska fördelaktiga, och producenter som Frescobaldi, Selvapiana, Cológnole, Travignoli och Fattoria di Basciana framställer strålande viner - dessutom är olivoljan från området ofta fantastisk. 

Rufina har både en restaurang, flera caféer och diverse inköpsmöjligheter (däribland en ganska stor och välsorterad COOP), vilket är helt naturligt, då staden i sig själv har 7000 invånare, och därtill kommer ett större område med småbyar, både i sydlig och nordlig riktning.

Bergen omringar staden, vilket ger en fin stämning och samtidigt möjlighet för trevliga vandringsturer och spännande körturer på snirkliga småvägar.

Karta över Rufina i Toscana

Genom att klicka på kartan över Rufina här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Boka hotell eller semesterlägenhet i Rufina

På Escapeaway är vi specialister på resor till Italien, och vi reser varje år runt i landet för att besöka och välja ut hotell, villor och semesterlägenheter till vår katalog. Faktum är att du hittar 1400 handplockade semesterbostäder i programmet, varav cirka 400 stycken ligger i regionen Toscana. Vill du spendera semestern i området runt Rufina, som är populärt då det ligger nära Florens, är det lätt att använda sökmaskinen här på vår hemsida. Här kan du också filtrera urvalet av semesterbostäder efter kriterier som t.ex. pool, barnpool, avstånd till strand och/eller stad, eller om det ska finnas restaurang på stället - och mycket mycket mer. Har du behov av tips och råd för att hitta ett hotell eller en semesterlägenhet i Montenero, eller på andra resmål i Toscana eller i Italien, är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

Transport

Flygplatsen som ligger närmast Rufina är naturligtvis Florens flygplats Amerigo Vespucci som kan nås på cirka 45 minuter i bil. Av övriga flygplatser kan nämnas Pisas flygplats som ligger 150 km bort och ofta har direkt förbindelser med Sverige och Danmark, vilket gör flygplatsen attraktiv, eventuellt i kombination med hyrbil. Rufina har också sin egen tågstation, med bra förbindelser in i dalen, och den andra vägen mot Florens - en tur som kan avverkas på 25 minuter och klart kan rekommenderas när du vill besöka den mycket populära kulturstaden, som kan ha en lätt kaotisk trafiksituation. Från stationen i Florens finns det förbindelse med flygplatsen, med buss eller med taxi.

Restauranger och inköp

Ruina har en liten stadskärna norr om Sieve-floden, och här hittas en enkel restaurang. I övrigt föregår allt stadsliv och alla inköp söder om floren i området runt omkring Viale Duca della Vittoria, som är den centrala huvudgatan och den del av den huvudväg som förbinder alla byarna i dalen med Florens. Staden är som tidigare nämnt välförsedd med både restauranger och en rad specialbutiker, samt bank, postkonto och bensinstation.

Lokala länkar

Kommunens hemsida hittas här (italiensk) Officiell turistsida för Florens hittas här (engelsk)

Utflykter

Florens är naturligtvis det stora dragplåstret i området, och här står upplevelserna på rad med både Uffizi-gallerierna, Medici-villorna, Serie A-fotboll, gatumarknader och mycket mycket mer. Du kommer säkert också tycka om att besöka den lilla staden Fiesole som endast ligger 15 km från Rufina - och bjuder på några av de mest autentiska delarna av Toscana, samt en fantastisk utsikt över Florens. Du kan också klicka på fliken Utflykter här ovan och läsa mer om sevärdheter i denna del av Italien, med utgångspunk i Rufina. Här hittar du också tips på utflykter som du kan göra, antingen på egen hand eller med lokal guide. Du kan också beställa utflykter och biljetter hemifrån, till de största sevärdheterna, inte bara i Toscana, men i hela Italien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Rufina

Vad tycker gästerna om i Rufina?

6,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner