Resor till Rosignano Solvay

Barnvänlig badsemester i Toscana

Stränderna vid Rosignano Solvay är kända för deras fina vita sand, och är dessutom ytterst barnvänliga.

Rosignano Solvay ligger längs kusten mellan de berömda städerna Castiglioncello och Vada. Staden har utvecklats i takt med fabriken Solvay, som idag producerar salt och andra saltvattenprodukter. Det är med andra ord inget farligt med de stora, smala tornen som tornar upp sig över staden.

I staden hittar du alla de faciliteter och restauranger, som du kan förvänta dig i en badort och dessutom lite mer, då byn är bebodd hela året runt.

Bland kullarna bakom kusten ligger det medeltida centret, Rosignano Marittimo, varifrån du kan se flera av de toskanska öarna.

Karta över Rosignano Solvay

Klicka på kartan nerdan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 



Hotell eller semeterlägenhet i Rosignano Solvay?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Rosignano Solvay. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Det är endast drygt 40 km till Pisa flygplats, som bland annat betjänas av lågprisbolagen Ryanair, easyJet och Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Rosignano Solvay har en egen tågstation med bra tågförbindelser till bland annat Pisa, Florens och Rom. Du kan därför klara dig utan bil, om du planerar att spendera största delen av semestern på stranden. Vill du dock ha möjlighet att åka iväg på utflykter bortom du större städerma, och upptäcka de mindre, mysiga och pittoreska landsorterna, rekommenderar vi dig att ha en hyrbil.

Beställ din resa till Toscana som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>> Läs mer om resor till Toscana med Escapeaway här

Utflykter

För resenärer med barn, kommer säkerligen det närliggande badlandet, Acqua Village Cecina, vara ett populärt utflyktsmål.

Det är dock ingen tvekan om, att en av de stora upplevelserna i Toscana, är alla de vackra medeltidsstäderna, som är fyllda med atmosfär från historian, och ofta rymmer en mängd intressanta sevärdheter. Om du kan slita dig från stranden i Rosignano Solvay, ligger många av dessa städer inom rimligt avstånd. Du kan t.ex. åka till San GImignano eller Pisa på en dagsutflykt, eller åka på en tur till en av de mindre kända städerna, som Bibbona och Castiglioncello.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Rosignano Solvay