Resor till Rosia

Upplev oförstörd natur och kultur

Rosia är egentligen en obekant liten stad, som 99 av 100 turister i Siena, aldrig har hört talas om. Den ligger dock bra till för en upplevelserik semester i Toscana.

Rosia ligger 17 km sydväst om Siena i Toscana, och staden har uppriktigt talat inget speciellt av intresse att erbjuda för besökaren, men den är viktigt både i lokalområdet som centrum för handel, och för dem, som vill utforska de små söta städerna i närheten (Brenna, Orgia, Stigliano, Torri osv.). Och också för dem som vill uppleva den oförstörda naturen på åsen som kallas La Montagnola Senese, som Rosia ligger vid foten av.

Och så det är i själva verket en väl bevarad hemlighet, för nästan alla utom lokalbefolkningen, att detta område erbjuder otaliga borgar, broar och torn från Sienas storhetstid under medeltiden - de flesta av dem ligger väl dolda i skogarna.

Karta över Rosia

Klickar du på kartan här nedan får du en överblick över staden, och kan se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hotell eller semeterlägenhet i Rosia?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Rosia. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Det ligger en mindre flygplats, Aeroporto di Siena-Ampugnano, relativt nära staden, men denna är ytterst sällan använd för internationella flyg. Vill du flyga till Rosia, ligger därför Florens flygplats närmast, och det är inte jättemycket längre till flygplatsen i Pisa. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolag som Ryanair, easyJet och Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Även om det finns en bussförbindelse till Rosia från tågstationen i Siena, väljer många att boka en hyrbil på Florens flygplats, redan hemifrån. Så kan man lugnt och stilla, åka på semester, utan att behöva oroa sig över att passa tidtabeller för att komma iväg på utflykter.

Utflykter

Det finns som sagt inte så mycket att se på, i form av sevärdheter, i Rosia - utöver kyrkan San Giovanni Battista från 1100-talet. I gengäld finns det många andra intressanta historiska sevärdheter i närområdet, och du bör heller inte missa alla härliga naturområden som finns inom kort räckvidd.

Kanske passerade du Siena redan då du ankom, på väg till semesterbostaden? Oavsett vad så är det värt att åka dit många gånger om, för att uppleva stämningen av Medeltiden på stadens små gator och torg. Här hittar du också ett rikt urval av butiker och bra restauranger, där du kan tappa bort dig i den toscanska gastronomin.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Rosia