Resor till Rosano sull'Arno

Spendera semestern i Rosano vid floden Arno

Åk på semester med Escapeaway till Rosano, som ligger vid floden Arno, öster om Toscanas huvudstad, Florens. Ett härligt litet andningshål med 600 invånare.

Rosano dull'Arno är en pytteliten by so ligger lugnt, cirka 25 km öster om Florens, och precis vid sidan om den lite större staden Pontassieve, där du också hittar närmsta tågstation med bra tågförbindelser till Florens och den andra vägen upp i arno-dalen (Valdarno).

I Rosano ligger ett gammalt kloster, Monastero de Santa Maria de Rosano, och i den närliggande romanska kyrkan finns ett krucifix från 1100-talet. Här finns också ett par restauranger och några möjligheter för att göra matinköp. Det är perfekt att besöka Pontassieves bykärna, på andra sidan floden Arno, med ruinerna av norgen Castello di San Michele från 1300-talet, stadens rådhus och den monumentala Medici-beon över Sievefloden - en biflod tillArno, som har sitt utlopp precis här. 

Karta över Rosano i Toscana

På kartan här nedan kan du få en överblick över attraktioner och sevärdheter i området omkring Rosano. Zooma in och ut på kartan för att se våra semesterbostäder i närheten, samt se avstånd till flygplatser och andra städer i Italien.Semesterbostäder vid Rosano

Hos Escapeaway får du alltid kompetent rådgivning om din semester i Italien. Vi har varit på  marknaden sedan 1999 och vår kunskap kommer dig väl till pass då du ska planera en vällyckad resa till Toscana och Rosano. Här i områder ner mot floden Arno hittar du en rad klassiska toscanska Agriturismi - en speciell typ av semesterboede som lever upp till kraven om odling av råvaror, och där turister har möjlighet att delta i arbetet - om de vill. Är du mer typen som vill bo på hotell eller i en semesterlägenhet, är Florens staden där utbudet är som störst. 

Transport

Florens flygplats är den närmsta inkörsporten till Rosano-området. Härifrån är det endast cirka 30 km till byn, men gör evetuellt dig själv tjänsten att köra "den långa vägen" längs motorvägen runt staden. Det är cirka 10 km längre men ofta går det snabbare. Från Florens centrala tågstation, Santa Maria Novella, kör det snabbtåg med förbindelse både till Milano och Rom på bara några timmar, och det finns också allmäna regionala förbindelser i alla riktningar, t.ex. till Pontassieve med lätt tillgång till Rosano. 

Restauranger och shopping

Det finns en liten bar, som också säljer de mest nödvändiga sakerna, nära klostret och bron över floden Arno. I övrigt finns restaurangerna och inköpsmöjligheterna typiskt i Pontassieve, so både har stora supermercati och en del restauranger i området runt stationen och Via Garibaldi. Det är nästa onödigt att nämna att, om ni ska upp lite extra vad gäller butiksnivån, maten och priserna, så ska turen gå till regionhuvudstaden Florens, som har ett överdådigt utbud av både det ena och det andra.

Attraktioner och sevärdheter

En tur till Florens är naturligtvis ett måste. Vi rekommenderar dig att läsa vår sida om en semester i Florens här. En annan dagstur vi kan rekommendera är ett besök i Fiesole. Denna lilla by ligger med vacker utsikt över Florens, men samtidigt lite tillbakadragen i kullarna. Fiesole har en äkthet som uppskattas av många, och än så länge är byn något avskärmad från turister i stora tal. Tycker du om att spela golf, ska du prova en runda på Italiens första golfklubb, Ugolino, som blev uppförd år 1889 - 28 år efter att området invigdes i det italienska kungariket. Klicka på "utflykter" här ovan och få mer information. Hemsida om Pontassieve och Rosano hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Rosano sull'Arno

Vad tycker gästerna om i Rosano sull'Arno?

7,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 20 recensioner