Resor till Ribolla

Toscana är känt för sina många och otroligt charmiga medeltidsstäder som ligger utspridda i regionens böljande landskap. I jämförelse med dessa medeltidsstäder är Ribolla en förhållandevis ung stad som först blev anlagd på 1800-talet som bas för gruvarbetarna som arbetade i området. I denna tidigare gruvstad i södra Toscana kan du fortfarande se många av de ursprungliga byggnaderna som till exempel järnvägsstationen till vilken man idag har hittat nya användningsområden.

Bra läge en bit in i landet

Även om Ribolla i sig själv inte har några egentliga sevärdheter är staden tack vare sitt läge ett attraktivt resmål i Toscana. Reser du hit kan du nämligen välja fritt om du på under en halvtimme vill köra ut till de långa sandstränderna vid Follonica som är en av toskanernas älsklingsbadorter, eller om du vill använda dagen till att utforska de många charmiga småstäderna i området så som vinstaden Montalcino, fästningsstaden Roccatederighi eller domkyrkostaden Massa Marittima. Lite längre bort men fortfarande inom behagligt avstånd för en dagstur ligger Siena som är känd för sin vackra medeltida arkitektur, fantastiska gastronomi och sin historiska stadskärna som är utsedd till världsarv av UNESCO.

Det finns massor av trevliga, små medeltidsstäder omkring Ribolla som du kan besöka på dina dagliga utflykter. Även om de kanske inte står omnämnda i dina guideböcker kan det varmt rekommenderas att parkera bilen i utkanten av dem och bara promenera runt bland de gamla rustika stenhusen. Ofta har även dessa småstäder en eller två restauranger där du kan slå dig ner och njuta av det lokala köket eller besöka små specialbutiker med lokala delikatesser eller vackert hantverk.

Efter en dag tillbringad på någon av de underbara, närliggande stränderna eller med sightseeing på spännande utflykter är det skönt att återvända "hem" till Ribolla. Här befinner du dig lite på avstånd från de mer turistiga områdena vid kusten. Den lilla staden har både inköpsmöjligheter och restauranger så vill du inte ut och köra kan du stilla hungern lokalt med egen matlagning eller på restaurang.

Boka din resa till Ribolla nu

Toscana är ett bra resmål för en kör-själv semester i Italien men vill du helst slippa den långa körningen genom Europa så är Pisa flygplats den som ligger närmast Ribolla. Lite längre bort ligger Florens flygplats. När du bokar din resa i sökmotorn här på sidan kan du boka en handplockad semesterbostad och flygbiljett som ett paket. Din paketresa kommer naturligtvis vara täckt av resegaranti.

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra handplockade hotell som du hittar i vårt program för Ribolla.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ribolla