Resor till Rapolano Terme

Termalbad och rik historia i Toscana

Rapolano Terme i Toscana är en liten Törnrosa-stad där man tas tillbaka i tiden. Det är ett sant nöje att promenera runt på de små, snirkliga gatorna och betrakta de vackra byggnaderna.

Rapolano Terme är inte direkt känd utanför Toscanas gränser, men lokalt är den lilla staden känd på grund av sina varma källor och tillhörande kurbad. För bara några år sedan kunde du hitta en lägenhet här för en ganska blygsam summa, men detta är numera bara ett minne blott...

De senaste två åren har kvadratmeterpriset i staden fördubblats, som en direkt följd av arbetet på den nya landsvägen mellan Siena-Bettolle. När denna väg nu snart är färdig kommer du kunna ta dig snabbt från Rapolano Terme till Siena där många arbetar. I Siena är dock bostadspriserna så höga att endast höginkomsttagare har råd att bo där.

Även om staden är ganska liten och inte bjuder på så många kulturella sevärdheter, så finns det ett gott urval av livsmedelsaffärer, caféer och restauranger.

Karta över Rapolano Terme

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Du kan också se info om de största sevärdheterna som ligger i närheten, samt se avstånd till flygplatserna i Toscana.Semesterbostäder i Rapolano Terme

Vill du uppleva Toscana på en semester i Italien, där du inte bor i en av de mest besökta semesterstäderna? Då kan du använda sökmotorn här på Escapeaway, där urvalet rymmer många hotell, semesterlägenheter, villor and andra semesterbostäder i okända pärlor - som t.ex. Rapolano Terme.

Här har vi handplockat de bästa semesterbostäderna, hotellen och villorna, så att du endast behöver söka efter den som bäst passar dina behov. Du kan också använda filterfunktionen i hotell-sökningen för att ange särskilda önskemål om bostadsform, faciliteter osv. Klicka på de lediga semesterbostäderna i sökresultatet för att få en djupare beskrivning av varje ställe. 

Flygplatser och transport

Närmaste flygplats ligger vid Perugia - Aeroporto Internazionale dell'Umbria Perugia San Francesco d'Assisi. Det är dock endast ett begränsat antal rutter som flyger hit, så även om flygplatsen kan vara intressant på grund av Ryanairs närvaro, är det oftast lättare att hitta ett flyg till någon av de andra flygplatserna i denna del av Italien. Du kan t.ex. flyga direkt till Florens, som ligger cirka 75 minuters bilfärd från Rapolano Terme.

Det är enkelt att ta sig till och från Rapolano Terme med tåg, som kör till Siena, varifrån du kan ta dig till Florens. Vill du inte vara beoende av offentlig trafik, är det som regel lättast att hyra en bil på flygplatsen - det kan du göra redan hemifrån.

Se alla flygplatser i Toscana här

Boka flyg och semesterlägenhet i Toscana som en paketresa

Om du letar efter en flygresa till din semester i Rapolano Terme, kan du med fördel göra det i flygskmotorn här överst på sidan, genom att välja "Flyg + Boende". Det är det enklaste sättet att hitta en flygförbindelse som passar din semester, och det är dessutom lika billigt som om du skulle sätta ihop resan själv. Sist, men inte minst, är det en trygghet att paketresorna hos Escapeaway naturligtvis är täckta av Resegarantifonden och paketreselagen. Kom ihåg att du också kan boka bilhyra eller transfer till sin kommande semester i Toscana.

Boka en billig resa till Toscana med både flyg och boende

Utflykter

Du kan spendera lång tid på att fördjupa dig i Rapolano Terme, vilket eventuellt kan innefatta ett besök på en av de två kurbaden, Antica Querciolaia och Terme di San Giovanniis. Därutöver kan du besöka SIena, som ligger endast en halvtimme bort med tåg. Här, i en av Italiens vackraste medeltida städer, väntar massor av spännande sevärdheter och kulturella upplevelser. Trots att Siena är en ganska liten stad, är den på många sättnväldigt levande med alla sina stadsfestivaler, marknader och händelser under året. En av de mest kända är hästkapplöpningen Palio.

Lokala länkar

Den officiella hemsidan för staden hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Rapolano Terme