Resor till Radda in Chianti

Liten men mysig vinby

Mitt i Chianti vindistrikt ligger Radda in Chianti och välkomnar dig till en värld av högklassiga och världsberömda viner. Vinbyn är en del av Chianti Classico - hem för "den svarta tuppen".

Radda in Chianti är en liten vinstad med typisk toscansk medeltida centrum (avlångt), som ligger på toppen av en kulle mellan dalarna Pesa och Arbia på 533 meters höjd över havet. Byn är så pittoresk att här helt naturligt kommer många turister som också njuter av den vackra utsikten över vinmarkerna och det stora urval av matställen.

I hjärtat av Chianti

Radda tillhörde under lång tid grevefamiljen Guidi som 1203 tvingades överlämna den till Florens kommun. Den blev från 1415 huvudstad för Lega del Chianti, en administrativ och politisk sammanslutning av Chiantis tre viktigaste kommuner; Radda in Chianti, Gaiole in Chianti och Castellina in Chianti. De använde redan den gång en svart tupp (Il Gallo Nero) som symbol. Nu ses tuppen på de viner som är från Chianti Classico, alltså det ursprungliga och centrala Chianti.

I dag

Radda in Chianti har idag ca. 1.700 invånare och bjuder på en liten park med en fontän samt en gågata genom det historiska centrum. Där finner man små butiker, matställen och en turistinformation. I utkanten av byn ligger en mindre supermarket var man kan ordna sina dagliga inköp.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Radda in Chianti

Vad tycker gästerna om i Radda in Chianti?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 12 recensioner