Resor till Quarrata

Utforska Toscanas okända pärlor runt Quarrata

Med sitt läge mellan Pistoia och Prato, är Quarrata en bra utgångspunkt för att utforska områdets spännande städer.

Quarrata ligger 12 km från Pistoia, vid foten av Montalbano, och är både en liten stad samt en kommun med lite över 20.000 invånare. Själva staden bjuder endast på en stor sevärdhet, nämligen Medici-villan, Villa La Màgia, från slutet av 1500-talet. Denna finns med på UNESCOs världsarvslista sedan 2013.

Staden omtalades för första gången i officiella dokument med namnet Tizzana år 998. Det har dock funnits bosättningar i området hela vägen till etruskerna och romarna. På den tiden var landsorten ett viktigt stopp på den romerska vägen Via Cassia.

Alla toscanska städer vill ha en identitet som utmärker dem på ett eller annat vis i förhållande till grannbyn; rivaliteten är fortfarande mycket tydlig här i regionen. Quarrata är således känd som Città del mobile, "möbelstaden", på grund av dess ovanligt många mindre och större trämöbelproducenter, som har etablerat verksamhet här på grund av närheten till ekskogarna i området.

Karta över Quarrata

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hotell, semeterlägenhet eller villa?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Quarrata. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast Quarrata. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det kör en buss till Quarrata, bland annat från Florens. Närmaste tågstation ligger dock Agliana, cirka 7 km bort. Föredrar du att ha en hyrbil under semeter, är det generellt lättast att beställa en hyrbil på Florens flygplats, redan hemifrån, så kommer du snabbt iväg till din semesterbostad när du har anlänt.

Resor till Toscana, beställ en paketresa

Beställ en resa till Toscana, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

Sök priser på paketresor till Toscana med Escapeaway

Restauranger och shopping

Hotellrestaurangerna i Italien är ofta en överraskande positiv upplevelse, men bor du inte på ett ställe som har en egen restaurang, finns det ett ganska bra urval av restauranger i Quarrata. I Toscana behöver du dessutom bara köra några få kilometer för att finna ännu fler bra restauranger i grannstäderna. 

I stadens mindre supermarknader hittar du det mesta till de dagliga behöven, och om du själv vill laga några av måltiderna under semestern kan du dessutom hitta färska råvaror på en av de marknader som tar plats varje vecka i många italienska städer. Det är en möjlighet att möta de lokala och uppleva en härlig del av det italienska vardagslivet.

Utflykter

Det är endast en timmes bilfärd till en av Toscanas mest kända kulturstäder, Florens, som absolut bör stå på din lista över utflyktsmål. Vi kan också varmt rekommendera att du tar vägen förbi Pistoia, som är en av Toscanas översedda pärlor. Här kan du strosa runt på mysiga, smala gator, eller sätta dig ner på ett av de vackra torgen, och förundras över varför här inte är några turister... Se fram emot att möta det äkta Toscana. Utöver stämningen av medeltiden, hittar du spännande butiker och många resturanger och caféer där du kan slå dig ner med ett glas vin och njuta av gatulivet.

Du bor också förhållandevis nära den kända kulturstaden Montecatini Terme, som utöver många kurbad också bjuder på en livlig atmosfär med många sportanläggningar.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Hemsidan för stadens vackra Medici-villa: www.villalamagia.com

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Quarrata