Resor till Puntone di Scarlino

En härlig semester vid havet och hamnen i Puntone di Scarlino

Njut av livet och den speciella atmosfären i Puntone di Scarlino i den södra delen av Toscana.

Puntone di Scarlino är en liten badort med lustbåtshamn, som uppståd i samband med den långt äldre och historiskt fascinerande medeltida staden Scarlino som befinner sig längre in i landet. Staden och hamnen ligger, där kanalen Canale Allaciante rinner ut i det Tyrrenska Havet, cirka 5 km söder om den lite större staden Follonica

Söder och öster om Puntone di Scarlino stiger landskapet i en knut av åsar som sträcker sig ut i havet och bildar den södra gränsen av Follonicabukten, Golfo di Follonica. Norr om staden, är landskapet istället platt och kännetecknas av fält och till viss del industri. I hamnen finns många fler platser än det finns hushåll i Puntone di Scarlino, då förhållandena för navigation är riktigt bra här: lugna ström- och vindförhållanden, och ett bra vattendjup.

Och det Puntone di Scarlino saknar då det kommer till äldra arkitektoniska pärlor, vägs upp av kustens många trevliga sandstränder, restauranger och livliga atmosfär om sommaren. 

Karta över Puntone di Scarlino i Toscana

Genom att klicka på kartan här nedan kan du zooma in och ut och se vilka semesterbostäder som finns tillgängliga i området runt Puntone di Scarlino, samt vilka attraktioner och sevärdheter som finns i närheten. Du kan också se olika avstånd, t.ex. till flygplatser och andra städer i Europa.Semesterbostäder i Puntone di Scarlino

Längs Toscanas vackra kust hittar man en rad badorter med vackra sandstränder, som lockar turister och fasta invånare på de varma sommardagarna. Städerna längs kusten är därför uppbyggda för att tjäna turister, och det märks. Här är man van vid internationella gäster, och våra resenärar känner sig alltid välkomna i området. 

Med Escapeaway kan du lätt boka en övernattning i, eller omkring, Puntone di Scarlino. Vi hjälper dig oavsett om du vill ha ett enkelt hotellrum, en semesterlägenhet till hela familjen, eller kanske er egen villa. Använd sökfunktionen på sidan för att hitta precis rätt val för dig och din familk, eller klicka på fliken "Semesterbostäder" här ovan.

Transport

Från flygplatsen i Pisa kommer du fram till Puntone di Scarlino på cirka 45 minuter vid normal trafik. Det är en resa på cirka 120 km ner längs kusten, som föregår på motorvägen hela vägen, bortsätt från de sista 10 km - ta avfart Follonica Nord. Det är också möjligt att landa antingen i Florens (150 km) eller Rom (200-230 km). Oavsett vad, så rekommenderar vi att du hyr en bil och kör själv till Puntone di Scarlino. Det är både billigt och enkelt, och du behöver inte en stor och dyr bil i Italien - det är oftast enklare att komma runt i en Fiat Punto. 

Från grannstaden kan man ta tåget direkt till städer som Pisa, Florens och Rom, eller hela vägen till Turin. Låt eventuellt bilen stå, och ta tåget upp längs kusten om du önskar uppleva en vacker kuststräcka längs rälsen. Turen till Pisa tar drygt en timme, likaså med bilen. Rom kan nås på lite under två timmar. 

Restauranger och shopping

Puntone di Scarlino har en rad utmärkta restauranger, varav en del endast har öppet på sommaren när det är fullt tryck i hamnen. Flest restauranger finns i området runt marinan, annars är det också möjligt att åka till staden Scarlino upp i backarna, eller grannstaden Follonica, där det också kan göra större inköp.

Attraktioner och sevärdheter

Har man barn med på semestern kan man med fördel besöka vattenlandet Acqua Village i Follonica. Det ligger endast 5 km bort och kan vara en kul omväxling från stranden eller bilturerna. Längs kusten finns många trevliga medeltida städer som är passar bra för dagsutflykter. Tryck på knappen "Utflykter" i toppen för att läsa mer.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Puntone di Scarlino