Resor till Punta Ala

Underbar bukt med härlig sandstrand

Om du letar efter fina sol och badmöjligheter vid den toskansa kusten då ska du välja Punta Ala, som är känt för sitt kristallklara vatten och sitt fina läge endast några få kilometer från naturparken i Maremma. Här kan du koppla av med sköna promenader, cykelturer och vattensporter.

Naturområde som heter Punta Ala, är ett känt och omtyckt resmål vilket är förståeligt. Läget är nämligen mycket naturskönt med både skog och hav, som står i fin kontrast till varandra. Punta Ala kom till på 70-talet och idag är området känt för sin fina hamn med yahtclub och golfbana. Punta Ala håller högre klass än många av Toscanas övriga kustorter och är platsen för dig som letar efter skön natur, härlig bukt med fin sandstrand och klart badvatten.

Underbar natur, trevliga utflykter och roliga aktiviteter

Det finns mycket att se och göra, förutom sol och bad, både i och i närheten av Punta Ala. Du kan utöva olika vattensporter som vindsurfing och segling, och eftersom vattnet är fint och klart kan du även ägna dig åt dykning och snorkling så klart. Du kan promenera, vandra eller cykla både här såväl som lite längre inåt landet. Passera gärna då naturreservatet Riserva Naturale Diaccia Botrona, som är över 1000 hkt stort och som anses tillhöra en av Italiens viktigaste våtmarker med värdefull natur. Reservatet är ett av de få ställen där du kan se flamingos i Italien.

Har du bil, finns det lika många intressanta utflyktsmål på nära håll. Du kan t.ex ta en tur till den medeltida staden Buriano (ca 25 min i bil), något vi varmt rekommenderar. Här hittar du en borg och en fantastisk utsikt över havet. Vill du uppleva essensen av gamla Toscana, kan du besöka den gamla fästningsstaden Roccatederighi som ligger vid naturparken La Pieta. Staden är inte stor, men den unika medeltida stämningen på de smala, charmiga gatorna gör hela turen värd.

...och ännu fler sevärdheter väntar dig

Om du nu befinner dig i södra Toscana föreslår vi att du även passar på att besöka de vackra tuffstensbyarna som härstammar från etruskernas tid: Pitigliano, Sorano och Sovana. Du kan ta en tur till Massa Marittima, och medans du är där, och om du tycker om djur förstås kan du åka till Carapax som är ett europeiskt center för bevaring av sköldpaddor. Kör du inåt landet kan du bada i de varma källorna Saturnia och längtar du efter att få på dig kängorna kan du vandra i naturområdet Parco Regionale dell’Uccellina.

Besök mysiga Castiglione della Pescaia

I området Punta Ala finns inget direkt centrum och de flesta restauranger hittar du ute vid stranden på något av hotellen eller vid hamnen. För ett större utbud och lite mer "stadskänsla" kan du ta dig till den pittoreska lilla staden Castiglione della Pescaia som ligger ca 20 km söder om Punta Ala. Namnet kommer från stadens fästning, som ligger uppe på Monte Petriccio, och som blickar ner mot staden. Här uppe hittar du under sommaren både restauranger, barer och caféer. Även nere i centrum och vid hamnen är det fullt av liv och rörelse under sommarhalvåret. Förutom barer, restauranger, diskotek och fester på stranden finns här supermarknader och butiker av olika slag.

För ett ännu större utbud är det Grosseto som gäller, där du har en uppsjö av allt mellan himmel och jord. Förutom shopping och mat bjuder staden på mycket historia och vackra byggnader. Även Follonica, som ligger norrut erbjuder många restauranger, barer, banker, mataffärer och butiker. Till Grosseto är det ca 44 km bort och till Follonica ca 20 km.

Boka paketresor till Toscana

Om du föredrar att flyga istället för att bila kan du beställ en resa till Toscana, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring.


>> Sök priser på paketresor till Toscana med Escapeaway

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Punta Ala