Resor till Poppi

Poppi hör bestämt inte till Toscanas största och mest kända städer men har man varit här en gång så glömmer man den inte i första taget. Poppi har 6000 invånare, och då det bara är ett fåtal turister som hittar hit, så är staden mer eller mindre helt oförstörd. I Poppis historiska centrum finns flera restauranger och tycker man urvalet är för begränsat, kan man hitta flera i den nya delen av staden nerför kullen som heter Ponte a Poppi.

Njut av en tur på den rustika marknaden på tisdagar eller gå en tur i Poppis zoologiska park, var man kan se hela den toscanska faunan samt sällsynta djur från resten av Italien (och resten av världen), som t.ex. den utrotningshotade vita sardinska Asinara-åsnan.

Skulle man komma till staden, bör man absolut besöka den majestätiska borgen Castello di Poppi, även kallad Castello dei Conti Guidi efter den grevesläkt som härifrån dominerade hela det närliggande området genom fyra århundraden. Även om borgen varit med om många kamper och krig, har den överlevt fram till idag mer eller mindre intakt. De äldsta delarna av fästningen är det gamla borgtornet bredvid ingångsportalen.
 

Tornets översta del blev ombyggt under 1800-talet till klocktorn varför dess fasad framstår som delad i två. På den högra sidan finns det en rad dubbla fönster medan det på den vänstra sidan finns två. Tornets byggnad dateras helt tillbaka till 800 eller 900-talet då longobarderna intog Italien. På första våningen finns några lokaler som ursprungligen använts som stall och lager. Vid tornet, i den inre borggården, finns en fin trappa som blev byggd under 1400-talet och användes för att uppdela borgens invånare på de olika etagerna beroende på deras rang. På den översta etagen finns det åtskilliga lokaler med tunnvälvda tak med freskodekorationer från 1200- och 1300-talet. De samma färgkombinationerna och mönstren blev använda igen i slutet av 1800-talet för att måla borgens väggar. På översta våningen ligger det även en stor sal som avslutar denna sida av borgen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Poppi