Resor till Popiglio

Håll en fridfull semester i Popiglio i Toscana

Res med Escapeaway till Popiglio och njut av lugnet i denna pärla av en landsby i det toskanska landskapet. Naturen präglas av böljande kullar med fin utsikt och vackra omgivningar helt in på livet.

Popiglio är en skön liten landsby som ligger uppe i bergen ovanför Pistoia. Detta är en del av Toscana som få turister ens vet existerar. Därför är detta område relativt orört, luften ren och frisk och naturen full av vilt, kastanjer och fina vandringsleder.

I Popiglio bor det ca. 500 invånare som bor på en höjd av ca. 525 meter över havet. Uppbyggnaden är "klassisk Toscana" då den ligger på många olika nivåer, och från många punkter i byn har man en fin utsikt över dalen. Mitt i byn sidan om huvudvägen finner man den mest dominerande byggnaden, kyrkan Pieve di Santa Maria Assunta från 1271.

Karta över Popiglio i Toscana

På kartan här nedanför kan du klicka dig vidare för mer information om området och se var vi erbjuder hotell, semesterlägenheter och lantställe i detta sköna område. Vi har också gjort det enkelt att finna attraktioner och sevärdheter på kartan, precis som du kan finna precisa avstånd närmaste flygplatser och km-avstånd om du bilar från Sverige.Semesterboende omkring Popiglio

Höglandet omkring Popiglio är dominerat av massor av lokala producenter av bl.a. grönsaker och naturligtvis vin, så vad är bättre än att boka en vistelse på en agriturismo i Toscana? Här bor du mitt i produktionen och du kan ofta få lov att delta - och inte minst få serverat mat tillagad av de bästa och lokala råvaror. Det är också möjligt att boka hotell i området.

Transport

Popiglio ligger på sett och vis avsides, men byn genomskärs av huvudvägen SS12 som förbinder Lucca och Modena på varsin sida av bergskedjan Appenninerna. Då vägen är viktig för riktigt många småstäder uppe i bergen är den alltid högt prioriterad att hålla i ordning och ger därför säkerhet för förnuftiga restider, även i högsäsongen.

Närmaste flygplats är Firenze Amerigo Vespucci Airport, som ligger ca. 70 km bort. Räkna med upp till 1,5 timmes körtid, även om hälften av sträckan går via motorväg - resten av vägen kommer du sällan köra snabbare än över 60 km/h. Ett annat alternativ är Pisas flygplats som ligger en aning längre bort, men ofta har fler och bättre direktflyg från Sverige och Skandinavien.

Närmaste tågstation är Pistoia (40 km), varifrån man kan ta tåget direkt till både Florens och Lucca / Pisa.

Restauranger och shopping

Trots sin lilla storlek kan Popiglio både erbjuda en bagare, en livsmedelsaffär, apotek, bensinstation och ett litet matställe, alltihop ligger runt huvudvägen Via Nazionale (huvudväg SS12). För ett större utbud av restauranger och butiker ska du besöka San Marcello Pistoiese (ca. 5 km mot öster), som också har en trevlig stadskärna med en avslappnad atmosfär.

Utflykter och sevärdheter

Denna del av Toscana är fullt av intressanta städer och sevärdheter, så tro inte att du kommer att sakna upplevelser på en semester i Popiglio-området. För en kort adrenalinfylld upplevelse ska du gå en kort promenad på 200 meter över den skräckinjagande hängbron Ponte Sospeso, som är bland de längsta i världen, när det kommer till fotgängarbroar av den helt klassiska typen.

Men annars är det bara att peka på kartan och välja mellan spännande städer som Pescia (17 km), Pistoia (17 km), Garfagnana (19 km), Barga (22 km) och naturligtvis Lucca (30 km). Varje stad har sin charm, men gemensamt för dem alla är att de är vackra och värda ett besök.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Popiglio