Resor till Pontassieve

Semester i vinområde nära Florens

Pontassieve ligger öster om Florens vid Sieveflodens bredder, och trots att staden delvis ödelades under andra världskriget, är staden full av ursprunglig charm.

Det är endat cirka 25 km till Florens. Pontassieve har cirka 20.000 invånare och en egen tågstation - det är därför enkelt att parkera bilen här, och ta tåget in till Florens (för att slippa leta parkering i staden). Här finns dessutom många restauranger och caféer, även om antalet turister är ganska få.

Karta över Pontassieve

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Chianti Rufina

Du befinner dig vid ett av Italiens mest kända vinområden. Från staden kommer du snabbt upp i den närliggande Mugellodalen med alla dess vingårdar som producerar det relativt goda och billiga vinet Chianti Rufina. Det avhålls också en vinmarknad i staden varje år i juni.

Borgruin och bro

Den första skriftliga vittnesbörden som är nedskriven om staden, härstammar från tiden då Quona-familjen styrde över området. De bodde här till slutet av 1100-talet, då de valde att flytta till Florens. Staden såldes till biskoppen i Florens, och dick snabbt en stigande strategisk betydelse vilket ledde till att den förstärkted. Pontassieves stadskärna är därför idag känd för ruinen av borgen Castello di San Michele från 1300-talet, staden rådhus och den monumentala Medici-bron som leder över Sievefloden. Det är denna bro som har gett namnt till staden (Ponte betyder bro på italienska).Hotell eller semeterlägenhet i Pontassieve?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Pontassieve. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast Pontassieve. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det kör en buss in till Florens från flygplatsen, varifrån du kan resa med tåg till Pontassieve. Men trots möjlighetera för att komma till staden med offentlig transport, kan det vara en bra idé att hyra en bil till semestern. Framförallt om du lättare vill kunna ta dig runt till alla sevärdheter och trevliga medeltida städer som ligger i området. Har du en hyrbil, kan du eventuellt också åka iväg på en bilrundresa i Toscana, för att uppleva så mycket som möjligt av denna vackra region.

Beställ din resa till Pontassieve i Toscana som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Mer information om att resa till Toscana med ett samlat paket

Utflyktsmål

Du har här en bra utgångspunkt för att uppleva många av Toscanas största sevärdheter. Först och främst är det nästan ett måste att besöka Florens när du befinner dig på dessa kanter. Här hittar du många tydliga spår efter den tid då staden var ett ekonomiskt epicentrum i Europa. Du kan därför spendera mer än en hel semester på att utforska stadens konst och vackra byggnader.

Använd också Pontassieve som en bas för turer runt i det berömda toscanska landskapet, fullt med cypresser och kullerstensbelagda gator. Utflykterna i t.ex. Chianti vindistrikt kommer leda dig till många charmiga medeltida städer, där det nästan alltid finns rika möjligheter att njuta av en god middag och ett gott glas vin.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pontassieve

Vad tycker gästerna om i Pontassieve?

7,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 25 recensioner