Resor till Pomarance

Kombinera kultur med sol och bad i Toscana

På vägen mellan Volterra och Massa Marittima, som slutar vid kusten 60 km söder om Pisa och 30 km väster om Siena, ligger Pomerance bland de böljande backarna.

De resenärer som kommer hit, kan dessutom besöka de medeltida städerna Micciano, Libbiano, Montegemoli (smaka det lokala brödet för det är fantastiskt!), Serrazzano, Lustignano och San Dalmazio som ligger på de barska och skogrika backarna runt staden. Eller varför inte besöka ruinerna av den romansk-normanska kyrkan San Giovanni Battista, som är byggd på en etruskisk begravningsplats.

Ett besök som är intressant, är också det till fästningen Castello di Sillano som byggdes mellan 1200- och 1400-talet. Du bör dessutom besöka det geotermiska museét i den närliggande Larderello.

I stadens centrum hittar du den nuvarande sognekyrkan, som är utsmyckad med målerier av Cristofano Roncalli och Nicoló Cercignani; Piazza della Pretura samt de vackra palatsen från 1800-talet som ligger längs Via Roncalli.

Om du besöker staden i september får du möjlighet att uppleva stadskvarterens inbördes duster i Palio delle Contrade som äger rum den andra söndagen i månaden.

Här är det möjligt att handla mat, njuta av en glass och en kopp kaffe, samt få en god måltid mat.

Karta över Pomarance i Toscana

Klicka på kartan för att få en överblick över staden och området samt för att se vilka semeterbostäder och hotell som finns tillgängliga i denna del av Toscana.Hotell, semesterlägenheter och villor i Pomarance

Vill du gärna spendera en semester i Toscana, där du bor mitt bland de berömda, vackra landskaper inne i landet - med mjuka kullar, skogar och böljande marker - och samtidigt ha stranden inom räckvidd? Då är det perfekt att söka efter en semesterbostad i Pomarance.

På Escapeaway Resor har vi byggt upp ett stort urval på flera hundra handplockade hotell, semesterlägenheter och villor i Italien, där en stor del av dem ligger just i Toscana. Vi känner till denna vackra region som handen i handsken, och törst nästan garantera att vi har en semesterbostad som passar dina önskemål.

Om du vill uppleva livet på landet i Toscana, långt från städernas liv och stress, kan vi också rekommendera dig att bo på en agriturismo i Toscana. Här får du, utöver lugna omgivningar, också de perfekta förutsättningarna för att uppleva det äkta Italien.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pomarance