Resor till Pistoia 

Vill du ha nära till Toscanas mest berömda sevärdheter och samtidigt uppleva det äkta Italien, då är Pistoia - en liten pärla till välbevarad medeltidsstad - det perfekta resmålet. Boka din resa till Pistoia med Escapeaway i dag!

Även om Pistoia ligger mitt i hjärtat av den mest populära, norra delen av Toscana, så hoppar många semesterfirare över stan. Det är verkligen synd för Pistoia kan verkligen mäta sig med sina mer berömda grannar. Staden är i och för sig betydligt mindre än till exempel regionhuvudstaden Florens men har trots det en hög koncentration av kulturhistoriska sevärdheter. Det är därutöver naturligtvis ett stort plus att det vanligtvis är markant färre turister i Pistoia om du vill uppleva det "äkta" Toscana. 

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Pistoia och andra resmål i Toscana där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Pistoia som passar för dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Pistoia, enbart de som fått bra recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

Stämningsfull stadskärna

Bakom den gamla stadsmuren hittar du en stämningsfull stadskärna med smala gator och mysiga torg. Här hittar du utöver massor av caféer, restauranger och spännande butiker även eleganta byggnadsverk som vittnar om Pistoias långa historia. Du bör till exempel gå förbi domkyrkotorget, Piazza del Duomo, som ligger omgivet av vackra byggnader, häribland den storslagna Cattedrale di San Zeno. Bege dig eventuellt upp för det 66 meter höga klocktornets 200 trappsteg för att njuta av den fantastiska utsikten över torget och resten av den gamla stadskärnans karakteristiska terrakottatak. Mitt emot domkyrkan ligger den iögonfallande Battistero di San Giovanni från 1300-talet som är byggd av vit och grön marmor. Är du intresserad av historia bör du även besöka det medeltida sjukhuset Ospedale del Ceppo några få hundra meter åt norr. Sjukhuset som byggdes 1277, är ett av de äldsta i sitt slag i världen. Byggnaden som på sin tid bland annat tog emot offer från Digerdöden hyser idag ett museum.

Pistonia är på grund av sin förhållandevis beskedliga storlek på det hela taget en underbar stad att utforska till fots. Du kan eventuellt hämta en karta som visar stadens största sevärdheter hos det lokala turistkontoret som ligger vid Piazza del Duomo. Det kan dock även varmt rekommenderas att bara gå runt på måfå. Du kommer nästan garanterat snubbla över intressanta sevärdheter längs din väg och enbart att känna av atmosfären i den gamla stadsdelens gator och gränder är en upplevelse i sig. 

Eftersom det är lite färre turister i Pistoia så är en resa hit även en fantastisk möjlighet till att få fördjupa sig i det autentiska toskanska köket. På stadens trattorior och restauranger kan du avnjuta de helt traditionella och enkla rätterna som har satts samman av goda lokala råvaror utan några onödiga krusiduller. Det finns naturligtvis även många matställen i Pistoia där framför allt yngre kockar tycker om att experimentera och låta sig inspireras av utländska tendenser. Till den goda maten hör naturligtvis även ett glas vin eller två från de lokala vingårdarna, det kan löna sig att lyssna till de lokalas rekommendationer.

Perfekt placering för utflykter i Toscana

Du kan utan problem avsätta ett par dagar på att bara utforska Pistorias sevärdheter, men staden ligger dessutom perfekt placerad om du vill utforska några av Toscanas många andra kulturella pärlor så som renässansstäderna Florens, Pisa, Lucca och Siena. Inte minst med tanke på att Pistoia ligger längs järnvägslinjen mellan Pisa och Florens som dessutom passerar genom Lucca. Järnvägsstationen i Pistoria ligger 10 - 15 minuters promenad söder om centrum. Det tar ungefär 50 minuter med tåget till Florens eller Lucca.

Har du tillgång till bil under semestern, egen eller hyrbil så har du även rikliga möjligheter att göra spännande utflykter från Pistoia till mindre småstäder runt omkring i det Toskanska landskapet. Det skulle eventuellt kunna vara en tur till Leonardo da Vincis födelsestad en dryg halvtimmes körning söder ut eller till Apenninerna i norr, där du kan ge dig ut på vandring i det vackra öppna landskapet. 

>> Läs även om resor till Marliana
>> Läs mer om semester i Toscana

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pistoia

Vad tycker gästerna om i Pistoia?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner