Pisa flygplats

Information om Pisas flygplats i Toscana

Pisa flygplats är för många porten in till Toscana. Här hittar du fakta om flygplatsen samt information om flygrutter, flygsällskap, samt se ankomst- och avgångstider. Du kan också läsa om lokal transport och transfer med bus, taxi och tåg till och från flygplatsen, få råd om bilhyra och mycket mer.

Pisa flygplats - officiellt Galileo Galilei International Airport (kod PSA) - ligger precis söder om Pisa. Flygplatsen ligger faktiskt så nära staden, att det är möjligt att gå in till centrum. Har du bagage att bära på, är det dock nog mer praktiskt att ta dig in till staden med tåg eller taxi på bara några få minuter. 

Flygplatsens placering är dock inte endast perfekt då du vill uppleva det lutande tornet och andra sevärdheter i Pisa - den är också en ypperlig utgångspunkt för att utforska resten av Toscana.

På många av mina resor till Toscana har jag själv ofta nyttjat Pisa flygplats, och har baserat på mina egna erfarenheter här nedan samlat information och fakta om flygplatsen, olika flygbolag som flyger hit, flygrutter, biluthyrning och mycket mer. Pisa flygplats kallas också "den gröna flygplatsen" då de gör mycket för att skapa en grön miljö på utomhusområdena. Flygplatsen har en ambition att vara "grön" både inomhus och utomhus - om de har lyckats låter jag vara osagt.

Flygbolag

Ryanair, easyJet, Norwegian och SAS är bara några av alla de bolag som flyger till Pisa flygplats. Från våren och fram till hösten flyger flera bolag direkt från Sverige och Norge till Pisa, men även utanför högsäsongen kan du hitta bra förbindelser till Pisa, med endast en mellanlandning. Bland de flygbolag som erbjuder bra förbindelser till Pisa från andra hubs i Europa hittas Air Berlin, med vilka du kan flyga till Pisa med mellanlandning i Düsseldorf.

Flygrutter

Här kan du läsa om några av de mest utnyttjade flygrutterna till Pisa flygplats från Sverige och Danmark. Du kan också flyga till Toscana från de mindre flygplatserna i Skandinavien, men var d beredd på att priser på flygbiljetter ofta är ganska höga - och att du kommer ha minst en mellanlandning.

Information om flygrutter och priser på flygbiljetter

Du kan läsa mycket mer om alla flygrutter till Toscana i vår översikt över all flygförbindelser till Italien.

Här kan du också söka och jämföra priser på flygförbindelser som passar dig bäst, både med och utan mellanlandningar. Ett bra tips när du ska köpa flygbiljetter till Pisa eller andra flygplatser i Italien är att söka efter priser på "one way", alltså enkelbiljetter, för det kan ofta löna sig att åka till och från Italien från olika flygplatser. Idag erbjuder både lågprisbolag och de större bolagen enkelbiljetter, och det kan ju vara en bra idé om du exempelvis ska hyra en bil och lättare kan ta dig till andra flygplatser, t.ex. i Florens, Bologna eller en av de två flygplatserna i Rom.

Flyg från Stockholm

Reser du från Stockholm, kan du åka direkt till Pisa från Arlanda med Norwegian. Även Ryanair flyger direkt till Pisa, men från Stockholm Skavsta. Du kan också flyga från Arlanda till Pisa med mellanlandning, bland annat med bolagen Lufthansa och Turkish Airlines.

Flyg från Göteborg

Även från Göteborg Landvetter kan du flyga direkt till Pisa med Ryanair. Du kan även komma till Pisa med mellanlandning från Göteborg, bland annat med bolagen SAS, Turkish Airlines, Lufthansa och Alitalia.

Flyg från Köpenhamn

Reser du från Köpenhamns flygplats, Kastrup, kan du i skrivande stund flyga direkt med Norwegian och SAS till Pisa flygplats. SAS flyger från Köpenhamn till Pisa under sommarmånaderna, medan Norwegian flyger fler gånger i veckan i perioden från april till slutet av oktober. Bra förbindelser till Pisa från Köpenhamn, med en mellanlandning, kan du hitta bland annat med Air Berlin och Lufthansa.

Flyselskaber Pisa lufthavnFoto: Det är många flygbolag som flyger till Pisa flygplats - Ryanair är ett av de mest frekventa flygbolagen på flygplatsen, med många dagliga avgångar från olika platser i Europa, bland annat Sverige och Danmark.

Flygavgångar och ankomster

Ska du flyga till eller från Pisa flygplats, kan du här se aktuella ankomst- och avresetider och eventuellt se om ditt flyg är i tid - "on time" - eller försenat. Klicka på länken här nedan för att komma till avgångar och ankomster på Pisa flygplats:

>> Se aktuella flygavgångar och ankomster i Pisa här.

Lokal transport

Sedan slutet av 2015 finns det en direkt förbindelse från Pisa flygplats till Pisa Centralstation med PisaMover, en helt automatisk spårväg. Utöver detta kör shuttlebussar till stationen var 10 minut - en tur som endast tar åtta minuter. Det kör även bussar till andra städer i Toscana, t.ex. Florens, Siena, Lucca och Viareggio.

Har du behov av en taxi, hittar du dem omedelbart utanför ankomsthallens utgång, samt vid centralstationen och Piazza Duomo inne i Pisa.

Biluthyrning

Då flygplatsen ligger precis vid motorvägen, är det enkelt att köra vidare till andra städer, som Florens (80 km), Lucca (20 km) och Siena (100 km). Många resande föredrar att fortsätta från flygplatsen i hyrbil och utforska Toscana i eget tempo. Du kan hyra allt från små personbilar, till större minibussar. Biluthyrningsbolagen håller till i ett område endast 500 meter från terminalbyggnaden. Du kan komma dit med en gratis shuttlebuss vilken avgår utanför ankomsthallen. Om du vill sträcka på benen efter flygturen tar det endast 5 minuter att promenera dit.

Biluthyrningssällskap på Pisa flygplats

På Pisa flygplats hittar du ett sort urval av biluthyrningsbolag, både mindre lokala bolag och stora internationella företag. På Pisa flygplats kan du bland annat hyra bil från Avis, Hertz, Europecar, Interrent, Budget, Goldcar, SIXT, Firefly, Keddy by Europecar, Locauto rent a car och många fler. Vi på Escapeaway hyr själva bil många gånger varje år då vi reser runt bland annat i Toscana, för att besöka våra hotell och semesterbostäder. Vi hyr oftast hos Maggiore biluthyrning som idag ägs av Avis.

Biludlejning i Pisa lufthavnFoto: Den nya biluthyrningshallen på Pisa flygplats, där alla bolag är samlade - dock inte de som erbjuder biluthyrning "off airport".

Kör-själv-semester i hyrbil

Att utforska Toscana under en kör-själv-semester är perfekt, och med en hyrbil är det enkelt och flexibelt. Många väljer också att hämta ut deras hyrbil på en flygplats, och sedan flyga hem från en annan och samtidigt lämna bilden där. Några biluthyrningsbolag tar ut en avgift för denna service - andra inte. Kom därför ihåg, när du hämtar ut din hyrbil, att alltid kontrollera avtalet innan du skriver på något - och undersök om priset på hyrbilen inkluderar obegränsade kilometrar och diverse försäkringar.

>> Hitta mer information om biluthyrning i Pisa här.

Faciliteter på flygplatsen

Som den viktigaste flygplatsen i Toscana, som används av miljoner resande varje år, har Pisa flygplats alla de faciliteter som krävs. Du kan således shoppa i ett bra urval av butiker, stilla hungern på på de olika matställena eller slappna av i olika loungeområden.

Därutöver har flygplatsen bland annat uttagsautomater, postkontor och växelkontor.

Oversigtskort med faciliteter Pisa lufthavn

Foto: Karta över Pisa flygplats.

Kontakt och information

Här hittar du samlat information och länkar till andra hemsidor om Pisa flygplats.

Adress och kontakt

Toscana Aeroporti S.p.A.
56121 Pisa, Toscana, Italien
Telefon: 0039 (0) 50 849 216
E-mail: sat@pisa-airport.com

Flygplatskod: PSA

Här hittar du mer information om Pisa flygplats och din semester i Toscana

Ovanstående information om Pisa flygplats i Toscana är skrivet som en vägledning, och vi förbehåller oss rätten för eventuellt förekommande fel och ändringar. Informationen, samt fotografier och karta, är hämtade från flygplatsens officiella hemsida som du når här.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att kontakta oss för mer information om din resa till Toscana, samt för att få tips och råd inför ditt val av hotell i Pisa.

Flygplatsens läge

Här nedan ser du en karta över Pisa med omnejd. Av kartan framgår Pisa flygplats läge, precis som du också kan se hotell och sevärdheter på kortet. Klicka på de två bilarna för att öppna kartan i en större storlek.