Resor till Pieve al Toppo

Pieve al Toppo ligger knappa 10 kilometer från Arezzo i den östra delen av Toscana. Här är det tal om en liten förstad som är ljus och öppen med sin blandning av fridfulla bostadsområden samt en del affärer och matställen längs huvudvägen. Reser du till Pieve al Toppo så har du i staden en bra bas för en semester i Toscana fylld av nya och spännande upplevelser och intryck.

I själva Pieve al Toppo finns det i och för sig inte några egentliga sevärdheter som annars har gjort denna region till ett av Italiens mest populära resmål. I gengäld befinner du dig bara några få minuters körning från Arezzos stämningsfulla medeltida centrum som bland annat har fått bilda kuliss till Roberto Benignis Oscarsbelönade film "Livet är underbart" från 1997. Här kan du slå dig ner på en av trottoarserveringarna vid Piazza Grande som av kännare räknas som ett av de vackraste stadstorgen i Toscana.

I jämförelse med regionens mer kända städer är det än så länge inte så många turister som har hittat hit till Arezzo och framför allt inte till Pieve al Toppo. Det är dock bara en fördel för dig som reser hit för att uppleva det äkta Toscana. Provinshuvudstaden Arezzo är dessutom bara ett av många spännande utflyktsmål inom din räckvidd.

Välbevarade medeltidsstäder som Cortona och Lucignano är till exempel också värda att utforska lite närmare vilket du lätt kan göra på en resa till Pieve al Toppo. Dessutom ligger Siena och Florens som är två av regionens kulturella högborgar inte längre bort än att du kan studera dem ingående på en dagsutflykt. Dessa städer kan nås med tåg eller buss från Arezzo men du får som regel mer ut av din resa till Pieve al Toppo om du har tillgång till bil. Kör du inte hela vägen till Italien i din egen bil så rekommenderar vi att du redan hemifrån hyr en bil som väntar på dig när du kommer dit.

Boka din resa till Pieve al Toppo idag

Använd sökmotorn här på sidan för att boka din resa redan idag. I sökmotorn har vi samlat våra handplockade hotell och semesterbostäder i Pieve al Toppo. Du kan samtidigt hitta billiga flygbiljetter till någon av de närliggande flygplatserna till exempel vid Pisa eller Florens. Du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Det är inte bara mer praktiskt att boka ett paket som innehåller både flyg och hotell du får även fördelen av att resan då är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pieve al Toppo