Resor till Pietrasanta

Pietrasanta ligger fyra km från kusten i norra Toscana. Till skillnad från de flesta städer nära den toscanska kusten, har Pietrasanta en lång historia, vilket man tydligt ser i domkyrkan San Martino, som härstammar från 1200-talet. Men att denna lilla stad har flera gamla, spännande byggnader beror framförallt på den stora konstnärskoloni som har präglat staden genom 1900-talet.

Att så många konstnärer har valt just denna stad, förstår man lätt när man tänker på hur nära det är till det stora marmor-brottet i Carrara. De många prominenta skulptörer som har valt att bo i staden, eller under delar av året, har också bidragit till man hittar en exklusiv atmosfär, läckra butiker och eleganta restauranger. På den stora domkyrkeplatsen ligger flera utomhuscaféer och där är ofta skiftande utställningar av skulpturer.

Cirka halvvägs på gågatan Via Giuseppe Mazzini finner man ett litet kapell var den colombianska konstnären och skulptören Fernando Botero (född 1932) har målat ”himlen” och ”helvete” på varsin sidovägg. Han är knuten till staden då han har hus här och i perioder är han en av de ca. 26.000 invånare i kommunen. Vid slutet av Via Giuseppe Mazzini ligger Piazza Statuto, var det är marknad torsdag förmiddag.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pietrasanta