Resor till Piazza al Serchio

Orörd natur och äkta lantliv

Här befinner vi oss i en del av Toscana, som inte ens många av regionens egna invånare känner till. Det gör dock inte staden till ett mindre intressant resmål.

Här uppe, i den nordvästra delen av regionen, finns få vinmarker, inte så många turister, och det är långt mellan de obligatoriska sevärdigheterna. Men i gengäld är luften frisk, naturen oberörd och de kulinariska specialiteterna - som ost, korv och mycket mer - ovanligt läckra (de måste upplevas!).

I Piazza al Serchio hittar du tre restauranger, en supermarknad, en bagare, en delikatessburik, en bank, en bensinstation och mycket mer.

Piazza al Serchio betyder "marknaden vid floden Serchio" för staden har sedan medeltiden varit en mötesplats för invånarna i de omkringliggande dalarna och bergen. Hela kommunen har inte mer än 2500 invånare, men i staden finns det likväl en tågstation så du lätt kan ta dig till t.ex. Lucca och Le Cinque Terre.

Karta över Piazza al Serchio

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Toscana.Semesterbostäder i Piazza al Serchio

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Piazza al Serchio. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Piazza al Serchio, ligger Pisa flygplats närmast, men också t.ex. Florens flygplats ligger inom räckvidd. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolag som Vueling, Ryanair och easyJet, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Landar du i Pisa, finns det en tågförbindelse hela vägen till Piazza al Serchio. Från Florens kan du ta buss till Lucca och här byta till tåg den sista biten. Du kan naturligvis också välja att hyra en bil på flygplatsen. Trots goda förbindelser med offentlig transport, finns det flera fördelar med en bilsemester i Toscana. Den primära fördelen är, att du har frihet att vara din egen reseledare, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller. Och så kan du stanna när du vill, om du t.ex. passerar en trevlig resturang eller en vacker utsiktsplats.

Beställ din resa till Toscana som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Läs mer om våra paketresor med flyg till Toscana

Utflykter

Du bor idealt för en semester med både kultur- och naturupplevelser i marmorbergen. Ta till exempel Equi Terme och vindgrottan, där du utöver alla de spännande grottorna kan njuta av hälsofrämjande termal-källor, som tidigare användes för att kurera sjukdommar av olika art, men som idag används för att skapa välmående hos alla.

Kulturellt är det intressant att utforska närområdets charmiga medeltidsstäder, som t.ex. Barga eller Garfagnana, vilka har massor av stämningsfulla byggnader och smala gränder. Lite längre bort ligger större städer som Lucca, vilka är perfekta mål för en dagsutflykt - enligt oss, är Lucca en av Toscanas vackraste städer.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Piazza al Serchio

Vad tycker gästerna om i Piazza al Serchio?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 81 recensioner