Resor till Piancastagnaio

Medeltida stad med förkärlek till kastanjer

Medeltidsstaden Piancastagnaio ligger idylliskt på sluttningarna av Monte Amiata, en slocknad vulkan som numera är känd för sina kastanjeskogar.

Omgivningarna är alltså nästan ideala för dig som tycker om aktiva semestrar i vacker natur. Det finns rik möjlighet att utforska omgivningarna på cykel, till häst eller till fots. Därtill kommer många välbevarade landsorter, som bjuder på massor av medelåldersstämning. Detta hittar du också ett överfld av, på Piancastagnaios smala gator, bland många vackra, rustika byggnader.

Piancastagnaio är uppkallad efter det latinska ordet castanea som hänvisar till alla kastanjer som växer i området. Varje år den 1 november hålls festivalen "Sagra della Crastata", där du kan njuta av ett brett urval av lokala delikatesser, baserade på kastanjer. Därtill kommer naturligtvis ett stort urval av lokala viner.

Karta över Piancastagnaio i Toscana

Klicka på kartan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterlägenheter vi tillhandahåller i denna del av Toscana.



De bästa semesterbostäderna och hotellen i Piancastagnaio

Här hos Escapeaway kan du hitta hundratals av handplockade semesterbostäder i Italien - framförallt i Toscana där vårt urval är stort. Vill du hitta de bästa hotellen, semesterlägenheterna och villorna i Piancastagnaio? Då behöver du endast skriva in dina valda semesterdatum i sökmotorn överst här på sidan, så kommer du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder i och omkring staden. Du kan därefter klicka in på varje unikt boende för att få ytterligare information om stället.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsidan hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Piancastagnaio