Resor till Pian di Scò

Semester mitt i berömt vindistrikt

Pian di Scò ligger mitt i vindistriktet Chianti, på sluttningarna av Pratomagno nära floden Resco, mellan bokskogar, olivterrasser och vinfält.

Pian di Scò, som består av huvudorten Pian di Scò och fraktionen Faella, ligger ca. 30 kilometer sydöst om Florens, vid Figline Valdarno, där den närmaste tågstationen också ligger.

Detta är en stad för dig, som vill uppleva det klassiska Toscana, och inte minst gärna vill ha en bra utgångspunkt för att utforska vindistriktet och alla de andra sevärdheterna i regionen. Florens och Arezzo ligger inom förnuftigt avstånd för att utforskas på en dagsutflykt, men här finns också en mängd mindre medeltidsstäder ochvackra naturområden i närheten.

Karta över Pian di Scò i Toscana

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder, hotell och lägenheter vi tillhandahåller i denna del av Toscana. 

Pian di Scòs historia faller, fram till år 1800, samman med sockenkyrkan Pieve Romanica di Santa María a Scòs historia, som byggdes år 1000 längs den gamla vägen Cassia Vetus. Staden som byggts upp runt kyrkan blev år 1809 en självständig kommun med egen borgmästare och eget byråd.

Idag har staden ca. 6.000 invånare, och bland dess viktigaste monument kan nämnas sockenkyrkan Santa Maria, det lilla vita kapellet Casabiondo och resterna av en medeltida borg. I Pian di Scò och Faella hittar du olika utbud av restauranger och kaffebarer, banker, apotek, posthus och läkarmottagning. Till slut kan vi nämna att närmaste flygplats ligger i Florens (ca. 60 km).

Stadsfester: Bland årets många festliga upptåg i byn är den nationala fågel-mässan värd ett besök. Mässan hålls i början av oktober och här kan man beundra åtskilliga vackra fågelarter. Ferieboliger og hoteller i Pian di Scò

Planerar du en semester i Toscana? Då kan vi rekommendera dig att boka ett hotellrum, en villa eller kanske en semesterlägenhet i Pian di Scò. Escapeaway har många års erfarenhet av Toscana, och kan alltid erbjuda ett stort urval av bostäder i den vackra regionen. Hittar du inte ett ställe som lever upp till alla dina önskemål i Pian di Scò, kan vi därför nästan lova, att vi kan hjälpa dig att hitta en bostad i en av Toscanas många andra små, charmiga landsorter. Du kan eventuellt också överväga en semester på en agriturismo i Toscana - t.ex. på en vingård - vilket är en semesterform som utöver lugna omgivningar, är en bra utgångspunkt för både kultur- och naturupplevelser.

>>> Se vårt stora urval av hotell i Toscana härResor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pian di Scò