Resor till Pescaglia

Åk på semester till charmiga Pescaglia - några få kilometer från ikoniska Lucca

Book nästa resa med Escapeaway till Pescaglia, som ligger högt i backarna bakom Lucca i norra Toscana.

Vi har kommit till en ganska liten bergsort, men med sina 4000 invånare utgör Pescaglia trots allt ett litet centrum här upp i de vackra, men realtivt öde, Apuanska Alperna i baklandet bakom Lucca. På grund av läget, är staden ganska bra utrustat med resturanger och caféer, och det är heller inte någon brist på diverse inköpsmöjligheter. 

Pescaglia ligger rätt högt - 500 meter över havet - och från många punkter i staden har du en vacker utsikt mot söder i riktning mot Lucca, och mot norr till de lite högre bergstopparna, där Monte Pisanino är den högsta på hela 1946 m.ö.h.

Staden omtalas redan tillbaka på medeltiden, men i modern tid menar man att man kan datera bosättare från runt 800-talet.

Karta över Pescaglia i Toscana

Genom att klicka på kartan över Pescaglia här nerdan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Boka semesterbostad i Pescaglia med Escapeaway

På Escapeaway är vi specialister på Italien, och vi reser varje år runt i landet för att besöka och välja ut hotell, villor och semesterlägenheter till vår katalog. Faktum är att du hittar 1400 handplockade semesterbostäder i programmet, varav cirka 400 stycken ligger i regionen Toscana, dit vi årligen skickar tusentals resenärer på en semester som de kommer ihåg för resten av livet.

Vill du spendera semestern i området runt Pescaglia, är det lätt att använda sökmaskinen här på vår hemsida. Här kan du också filtrera urvalet av semesterbostäder efter kriterier som t.ex. pool, barnpool, avstånd till strand och/eller stad, eller om det ska finnas restaurang på stället - och mycket mycket mer. Har du behov av tips och råd för att hitta ett hotell eller en semesterlägenhet i Pescaglia, eller på andra resmål i Toscana eller i Italien, är du naturligtvis välkommen att kontakta oss. 

Transport

Från Pescaglia är det cirka en timmes körtur till Pisas flygplats Galileo Galilei, som på sommaren har direkt flygförbindelser med Sverige och Danmark. Vi rekommenderar att du hyr en bil på flygplatsen, o du inte själv kör hela vägen från Sverige såklart - det är cirka 1900 km från mellersta Sverige.

Från Pisa kör du mot Lucca på bra och breda vägar, men efter Lucca stiger vägen från låglandet och flodslätten, upp mot Pescaglia, som du når antingen via Serchiodalen, eller den lite kortare, men långt mer krokiga vägen genom bergen från San Martino in Freddana. Ett bra tips att hyra en så liten bil som möjligt, för i det här området är vägarna smala och svängiga. 

Restauranger och shopping

I Pescaglia får du allt! Alla stadens funktioner ligger samlade i den gamla stadskärnan, där inköp och restauranger också är placerade. 

Lokala Länkar

Du kan besöka stadens officiella hemsida här.
Väderutsikt för Pescaglia hittar du här.
Turistinformation för Lucca hittar du här.

Lokala Länkar

Du kan besöka stadens officiella hemsida här.
Väderutsikt för Pescaglia hittar du här.
Turistinformation för Lucca hittar du här.

Sevärdheter och utflykter

Från Pescaglia finns det två perfekta utflyktsmål: områdets huvudstad Lucca, och den lilla storstaden Pisa med det lutande tornet. Båda är "must-sees" när semestern spenderas här. Men med läget i de Apuanska Alperna, är geografin i sig själv också en egen attraktion, som bland annat ger möjlighet till att utöva canyoning, som är en helt unik form av vandring, där man nyttjar den vilda terrängen och tar sig igenom smala klyftor, över brusande vattenlöp och genom rasande vattenfall. Det kräver naturligtvis en viss fsyik, men är helt säkert i sällskap med erfarna guider. Från Pescaglia har du dessutom möjlighet att köra till kusten vid Viareggio, cirka en timme bort. Här kan du ta ett svalkande dopp i det Tyrrenska habet, och uppleva Toscana på ett lite annorlunda sätt. Klicka på fliken "Utflykter" här ovan för att få fler tips om trevliga turer i området.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pescaglia