Resor till Pergine Valdarno

Pergine Valdarno ligger omkring 50 kilometer sydväst om en av Toscanas vackraste kulturpärlor,  Florens. I jämförelse med den berömda staden är det dock inte många utanför Toscana som har hört talas om Pergine Valdarno. Det är en liten medeltidsstad som ligger på en ås med utsikt över det böljande landskapet bestående av olivlundar, vinodlingar och skogar som är så karakteristiska för regionen.

Nerifrån de lägre delarna av staden slingrar sig gatorna upp mot toppen och den äldsta delen. Där uppe hittar du det stämningsfulla torget Piazza del Comune som ligger omgärdat av pittoreska och mycket välbevarade stenhus. Här uppe ligger även en liten borg, som byggdes år 1103, vilken fulländar medeltidsstämningen i den lilla stadskärnan på ett perfekt sätt.

Trots sin beskedliga storlek har Pergine Valdarno allt det som är nödvändigt både för lokalbefolkningen och för dig som reser hit på semester. I staden och dess närområde finns det till exempel en supermarket, en slaktare, en grönsakshandlare, en bagare och en kaffebar. Det finns dessutom ett par restauranger i staden och ännu fler i de närliggande grannstäderna där du kan se fram emot att stifta bekantskap med de många läckerheterna från det lokala köket.

Berömda sevärdheter och genuint landsortsliv

Om du reser till Pergine Valdarno så får du möjlighet att uppleva det autentiska toskanska landsortslivet. Den fridfulla atmosfären är idealisk för att komma ner i "semestertempo". Det är emellertid inte minst som utgångspunkt för utflykter som staden på allvar kommer till sin rätt som resmål. Pergine Valdarno ligger nämligen mitt i den "gyllene triangeln" mellan Florens, Siena och Arezzo. Läget är därför perfekt om du vill uppleva dessa tre viktiga konst- och kulturhuvudstäder i Toscana, men samtidigt varje dag kunna dra dig tillbaka till en fridfull bas med en liten stads charm.

Utöver de berömda kulturstäderna som är självklara mål för dagsutflykter när du reser till Pergine Valdarno så finns det även mycket annat att uppleva här. Regionen omkring staden inbjudet till turer med bil, cykel eller till fots. På dessa turer kan du lite på måfå utforska några av de många trevliga byarna och småstäderna, naturområdena och inte minst vingårdarna som är öppna för besökare. Du kan faktiskt använda det mesta av semestern bara på att följa vinrutter eller njuta av livet i de mysiga och oturistiga byarna som lever lite i skuggan av regionens mer kända utflyktsmål.

Så bokar du din resa till Pergine Valdarno med Escapeaway

I sökmotorn hittar du lätt en resa till Pergine Valdarno som passar för dig och dina semesterplaner. Hos oss kan du välja mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn - vi söker efter billiga flygbiljetter exempelvis till Florens eller Rom från alla flygbolag. När du kombinerar din flygbiljett med ett av våra utvalda hotell i Pergine Valdarno, enbart de med bra recensioner, så blir det till en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pergine Valdarno