Resor till Pelago

Pelago ligger 20 km öster om Florens, nära Pontassieve. Det är en söt liten stad, som i alla år legat i skuggan Florens. Närmaste tågstation ligger 6-7 km bort i staden Pontassieve. I staden finns ett par caféer och två matställen, varav det ena (Osteria della Sciòa) är värt hela resan.

Av relevanta sevärdheter i staden, kan nämnas kyrkan San Clemente, som byggts i romansk stil som kapell. Den blev även ombyggd och utbyggd 1782 av det närliggande klostret Abbazzia di Vallombrosa. 1967 blev den sedan helt restaurerad. I denna kyrka finns ett förnämt barockt altare i gips från 1965 och ett dopfund från 1700-talet.

Slotten Castello di Ferrano och Il Peraccio byggdes under 1800-talet som en slags romantisk efterlikning av medeltida borgar.

Borgen Castello di Ristonchi är ett sant skolexempel på, hur man har återanvänt existerande byggnader från Medeltiden. Av den gamla fästingen, är det bara tornet kvar, vilket idag används som bostad. Runt omkring kan man ruiner av den gamla muren, som byggdes för att försvara staden. Borgen tillhörde först familjen Quona, och senare kom den att falla under mäktiga Abbazzia di Vallombrosa.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pelago

Vad tycker gästerna om i Pelago?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner