Resor till Pedona

Medeltidsstad nära kulturstäder och badorter

Pedona ligger på toppen av en kulle med storslagen utsikt åt alla håll, mitt emellan bergen och inte långt från kusten, i norra delen av Toscana.

På klara dagar kan du se långt ut över havet utanför Viareggio, som är den närmsta stora staden. Pedona och det omliggande området är omgivet av ett utvecklat stigsystem från tiden då största delen av transporten i området skedde med hjälp av åsnor, och dessa stigar ger nu goda möjligheter för vandringsturer av varierande längd och svårighetsgrad.

Varje sommar återvänder staden till Medeltiden genom festivalen Pedona torna al Medioevo, där stadens gator fylls med utklädda riddare, förnäma fruar, jycklare och musikanter.

Med sitt goda läge endast 11 km från stranden i Viareggio, och 30 km till de fascinerande kulturstäderna Pisa och Lucca, är Padona ett perfekt utgångsläge för italienska sommarturister.

Karta över Pedona i Toscana

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och området, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Toscana. Du kan också se avstånden till flygplaterna i Toscana.Hotell, semesterlägenhet eller villa?

I det stora urvalet på flera hundra semesterbostäder i Italien, som du hittar här på Escapeaway, finns ett brett urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn överst på sidan för att hitta lediga semesterbostäder i och runt Pedona. Du kan eventuellt använda filterfunktionen om du redan vet, vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester med en större grupp, som t.ex. flera generationer av familjen, eller några goda vänner? Då är det en upplagd chans att hyra en hel villa i Toscana. Vårt urval inkluderar både villor med egen pool som passar barnfamiljer, och villor till de som reser utan barn och prioriterar hög kvalitet och oöverträffligt läge.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pedona