Resor till Passo dei Carpinelli

Bergspass med vindunderliga utsikter i Toscana

Från detta bergspass på 842 meters höjd, har du inte bara en vacker utsikt över den gröna Garfagnanadalen i Toscana, men också en bra utgångspunkt för vandrings- och cykelturer i omnejden.

Om du reser till bergrika delar av södra Europa, kommer du snart att märka att så gott som alla pass, stora som små, har en eller annan form för bebyggelse - allt från små byar (som t.ex. Brennerpasset), till få hotell med restaurang.

Karta över Passo dei Carpinelli

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över passet, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Lunch i oförstörd natur

Det är nämligen en fast del av den sydeuropeiska kulturen, att man kör ut från städerna, och upp i bergen för att stanna och äta lunch högt upp, där luften är ren, utsikten ofta vacker och där det finns möjlighet för en promenad för att förbränna lite av den solida bergskosten. Passo dei Carpinelli är precis ett sådant ställe, här finns få hus och ett par hotell med tillhörande restauranger. Här råder lugn och ro och det finns goda möjligheter för kortare eller längre promenader i naturen.Hotell i Passo dei Carpinelli

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Passo dei Carpinelli. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Passo dei Carpinelli, ligger Pisa flygplats närmast, vilken också anses vara den viktigaste porten in till Toscana. Det är dock endast marginellt längre till flygplatserna i Parma och Genova. Möjligheterna för att hitta en passande flygförbindelse till denna del av Italien, är därför goda året runt.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det går tåg från Pisa och Lucca till stationen i Pieve San Lorenzodalen, vilken ligger cirka 6 km bort. Men då det normalt sätt endast går ett fåtal bussar härifrån till Passo dei Carpinelli, föredrar de flesta att komma hit i bil. Det är enkelt att förboka din hyrbil med upphämtning på flygplatsen, och med en hyrbil kommer du inte bara fram fortare till din semesterbostad, utan har också större frihet att utforska området under semestern. 

Resor till Toscana, beställ en paketresa

Beställ en resa till Toscana, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

Sök priser på paketresor till Toscana med Escapeaway

Utflykter

Möjligheterna för att spendera en aktiv semester i Toscana är många, när du har din bas i Passo dei Carpinelli. Utöver vandringsturer och cykelturer, som startar nästan direkt utanför dörren, finns det många andra aktiviteter att ta sig för i resten av området. Åk t.ex. på Canyoning i Garfagnana, och upplev spänningen när du klättrar och glider fram genom vattenlöp vid foten av branta klippor (en canyon). Det är nästan som att vara barn igen...

Vill du ha en avslappnande dag, ligger kustens stränder inom räckvidd. Här kan en tur till den natursköna Punta Corvo-stranden rekommenderas. Åtkomsten kan vara lite ansträngande, men det är värt besväret när du står på den nästan svarta stranden i den otroligt vackra lagunen.

Är det vackra naturscener du söker? Då ligger Cinque Terre inom räckvidd. För kulturupplevelser och medeltida stämning, kan en dagsutflykt till Lucca varmt rekommenderas.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Passo dei Carpinelli