Resor till Palaia

Upplev en äkta toskansk medeltidsstad

Palaia är typisk liten och trevlig toskansk stad med lokal stämning och vackra omgivningar. Staden ligger på en höjd med fin utsikt samt en perfekt utgångspunkt för utflykter till flera av Toscanas sevärda städer och vindistrikt.

Palaia ligger centralt i Toscana med fin närhet till städerna Florens, Siena och Pisa. Det kommer inte många turister hit vilket gör att du får tillsammans med den vänliga lokalbefolkningen staden för dig själv. Livet i stan är lugnt och fridfullt och du får en unik chans att gå ner i varv och koppla av från den hektiska vardagen hemma.

Vad finns i Palaia?

Det finns inga hotell i stan, men dock allt man behöver i form av ett par små livsmedelsaffärer, något butik, ett trevligt kafé, en pub som serverar lunch och middag, pizzeria samt ett par trevliga restauranger. Bland annat kan vi rekommendera restaurangerna Bacciomeo och Antica Farmacia. Bor du i lägenhet kan du även hämta hem pizza för take-away. För större inköp finner du närmaste supermarket i staden Forcoli, ca. 10 minuter bort i bil.

Promenera upp till utsiktsplatsen La Rocca

Palaias stolta sevärdhet är utsiktsplatsen La Rocca, som i grunden är en gammal borgruin. Man går förhållandevis lätt upp hit från stadens centrum, en trevlig promenad på ca. 5-10 minuter. Uppe på toppen väntar en magnifik utsikt över stadens gamla stadskärna samt det vackra, omkringliggande landskapet. Landskapet är skönt varierande med olivlundar, vinmarker och skog.

Din utgångspunkt i Toscana

Palaia gör sig fint som ett stopp på vägen för några dagar på en rundresa, eller som bas under en (eller flera) veckors vistelse i Toscana. Härifrån gör du fint, och under en timme i bil utflykter till Pisa, Lucca, Volterra, San Gimignano samt kusten med fina sandstränder. På drygt en timme når du Chianti vindistrikt.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Palaia

Vad tycker gästerna om i Palaia?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 20 recensioner