Resor till Orbetello

Åk på semester till kusten i Orbetello i Toscana

Kuststaden Orbetello ger dig chansen till ett tillbakalutande liv, och massor av upplevelser i södra Toscana. Boka din semesterbostad hos Italienexperten Escapeaway.

Orbetello ligger vid havet i den sydligate delen av Toscana, vilket gör, att det både går lätt och snabbt att komma hit från Rom, både i bil (cirka 2 timmar) och med tåg. Staden hör samman med halvön Argentario och andra städer i området, som t.ex. Castiglione della Pescaia som i hög grad blivit de välmående italienarnas semesterparadis.

Kvaliteten på semesterbostäderna är ofta högre här än längs kusten längre norrut, och antalet golfbanor är påtalande högt. Vattnet är av hög kvalitet, här finns fina sandstränder och möjligheterna till utflykter är många. Dessutom finns här ett bra urval av butiker, glassbarer, restauranger och caféer. 

Läget är helt unikt, i det att staden ligger i änden av en landtunga som sträcker sig ut i Laguna di Orbetello, så det är i stort sätt vatten i alla riktningar.

Karta över Orbetello i Toscana

Genom att klicka på kartan över Orbetello här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell eller semesterlägenhet i Orbetello

På Escapeaway är vi specialister på Italien, och vi reser varje år runt i landet för att besöka och välja ut hotell, villor och semesterlägenheter till vår katalog. Faktum är att du hittar 1400 handplockade semesterbostäder i programmet, varav cirka 400 stycken ligger i regionen Toscana. Vill du spendera semestern i området runt Orbetello, är det lätt att använda sökmaskinen här på vår hemsida. Här kan du också filtrera urvalet av semesterbostäder efter kriterier som t.ex. pool, barnpool, avstånd till strand och/eller stad, eller om det ska finnas restaurang på stället - och mycket mycket mer. Har du behov av tips och råd för att hitta ett hotell eller en semesterlägenhet i Montenero, eller på andra resmål i Toscana eller i Italien, är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

Transport

När du ska resa till Orbetello, kan du välja mellan en rad flygplatser, varav Roms största flygplats, Fumicino, är den närmsta och också den som är lättast att ta sig till. Det är en cirka 2 timmar lång biltur upp längs kusten för att komma fram. Det är också möjligt att flyga till Pisa som ofta har goda förbindelser med Sverige och Danmark under sommaren. Orbetello har också sin egen tågstation i det område som heter Orbetello Scalo. Härifrån kan du ta direkt tåg till Rom och Pisa, båda på cirka 1,5 timme. Slutligen är det billigt att parkera bilen här: 1 euro för 12 timmar.

Restauranger och shopping

Orbetello har cirka 15000 invånare, och tar dessutom emot en hel del turister, så urvalet av restauranger och butiker är riktigt bra. Flest hittar du i området runt den gamla stadskärnan på spetsen av halvön, men det finns också ett urval i Orbetello Scalo som har vuxit upp runt tågstationen på "fastlandet". Här hittar du också fler inköpsmöjligheter, som inte har funnit någon plats i den täta stadsstrukturen i den gamla delen.

Utflykter och sevärdheter

Den gamla stadskärnan ska naturligtvis besökas, härunder framförallt stadsmuren från 500 f.Kr. och katedralen Santa Maria Assunta. En kort körtur tar dig bland annat till de romerska ruinerna i Cosa och hamnstaden Porto Santo Stefano på halvön Monte Argentario som sträcker ut sig spektakulärt i det Tyrrenska Havet utanför Orbetello. Lite längre bort hittar du de varma källorna i Saturnia, liksom att det finns möjlighet att ta en dagstur till t.ex. Rom eller Pisa med tåget, om vädret inte räcker till för en dag på stranden som annars är ett riktigt dragplåster i området.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Orbetello