Resor till Monteverdi Marittimo

Medeltidslandsort omgiven av gröna skogar

Monteverdi Marittimo ligger på en sluttning mitt i området Val di Cornia, med vackra panoramautsikter över de skogsklädda bergen.

Det bor inte mer än 750 personer i denna lilla, men charmiga, landsort vars historia går hela vägen tillbaka till Medeltiden. Att det är på tal om en gammal stad, vittnar även den lilla kyrkan Badia di S. Pietro in Palazzuolo om, som byggdes på 1200-talet. I byn hittar du den populära restaurangen La Vecchia Osteria, och som i alla andra små byar finns här också en bar.

Karta över Monteverdi Marittimo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hotell, semeterlägenhet eller villa?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Monteverdi Marittimo. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Toscana har flera internationella flygplatser, om du inte vill köra den drygt 1900 km långa turen från (mellersta) Sverige. Ska du på semester till Monteverdi Marittimo, ligger Pisa flygplats (flygplatskod: PSA) närmast, men inom räckvidd ligger också bland annat flygplatsen i Florens. Vill du flyga till dessa flygplatser, kan du välja mellan ett brett urval flygbolag, som easyJet, Ryanair, Lufthansa, SAS och Norwegian.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Närmaste tågstation med förbindelse till Pisa, ligger nere vid kusten i Donoratico, cirka 40 minuters körsel från Montevedi Marittimo. Med en kombination av tåg och buss, är det därför möjligt att komma till och från stadn, men det tar normalt sätt betydligt längre tid än i en bil. Flyger du till Italien, är det därför fördelaktigt att hyra en bil på Pisa flygplats, redan på förhand hemifrån. Det gör det både enklare att komma fram till semesterbostaden, men också att åka iväg på utflykter under semesterns lopp.

Restauranger och shopping

Staden har endast några få restauranger, som i gengäld är kända för deras välsmakande, hemlagade rätter, baserade på enkla, färska råvaror och ackompanjeras av lokala viner och ostar. Åker du runt till de andra städerna i närheten, kommer dessutom upptäcka att det finns gott om möjigheter att utforska Toscanas gastronomi på resan.

I skrivande stund finns det endast ett par mindre, kiosk-liknande butiker i staden, förutom delikatessbutiken Specialità Mucci. Vill du handla in större mängde mat, för att själv stå för matlagningen, behöver du alltså en bil för att kunna köra till andra städer.

Utflykter

Det finns en uppsjö av trevliga medeltidsstäder inom räckvidd från Monteverdi Marittimo, däribland städer som Massa Marittima och Volterra - för att bara nämna några. I dessa kan du strosa runt på stämningsfulla gator, eller sätta dig tillrätta med ett glas vin på ett litet vackert torg och bara betrakta gatulivet. Är det en semester med kulturhistoriskt innehåll, som du önskar dig, har du kommit till rätt plats. Därtill kommer naturligtvis, att kulinariska upplevelser väntar på dig, nästan vart du än befinner dig.

Du bor inte heller längre från kusten, än att du kan spendera en avslappnande dag på en av de goda sandstränderna här. Reser du med barn, kommer du säkert också uppskatta en utflykt till vattenlandet Acqua Village, som har tillräckligt med vattenrutschkanor och andra roliga aktiviteter till att underhålla barn (och barnsliga själar) i många timmar. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Monteverdi Marittimo

Vad tycker gästerna om i Monteverdi Marittimo?

7,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner