Resor till Montespertoli

Montespertoli är beläget i sluttningarna cirka 25 km sydväst om Florens. I Montespertoli kan man betrakta kyrkor från 1200- till 1500-talet eller en av de tre små borgarna, som ligger i staden och dess närliggande området.

Montespertoli är belägen på sluttningarna cirka 25 km sydväst om Florens. Närmaste tågstation finner man i Castelfiorentino. Både Pisa och Florens flygplats ligger perfekt belägna i förhållande till staden. I Montespertoli kan man betrakta kyrkor från 1200- till 1500-talet eller en av de tre små borgar som ligger i staden och dess närliggande område.

Landsorten Borgo Lucardo, som är omgiven av en gammal ringmur har bibehållit sina medeltida portar och den ursprungliga stadsstrukturen. Den existerade redan under 800-talet men mer precist än så vet man inte. Efter slaget vid Montaperti, mellan Florens och Siena 1260, erövrade de segrande ghibellinerna den guelfiske Lucardo och ödelade allt. I borgen kan man besöka kyrkorna San Martino och San Giusto, den sista byggd 1093 och restaurerad 1764.

Borgen Castello di Poppiano, som tillhör adelsfamijen Guicciardini, byggdes på 1300-talet.
Den belägrades av Marmaldos trupper då de angrep Florens 1529-30. Efter att ha skadats av ett jordskalv blev den och tornet restaurerade under 1800-talet. Idag kan man köra hit för att köpa landsprodukter från området såsom vin, olivolja, pålägg, ost och andra delikatesser.

På vänster sida av vägen till Florens ligger Castello Montegufoni. Efter att ha ödelagts av familjen Ormanni 1135, blev den återuppbyggd av Gugliarello Acciaroli från Brescia. Här föddes den store köpmannen och politikern Niccolo Acciaioli, en av Giovanni Boccaccios värste fiender och mannen bakom det präktiga klostret La Certosa, som man kan se förhöjt över landskapet nära Florens. 1369 byggdes här ett torn, som påminner om Palazzo Vecchio i Florens. Den nuvarande inredningen stämmer väl överens med den på 1600-talet, då man skapade en fin trädgård med grottor och bizarra fontäner. Idag används stället som konferenscenter och till bröllopsfester.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montespertoli

Vad tycker gästerna om i Montespertoli?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 32 recensioner