Resor till Montescudaio

Kombinera en vin- och badsemester i Toscana

Det är inte svårt att förstå, varför Montescudaio är så populär bland turister - landsorten tillhör nämligen officiellt en av Italiens vackraste.

Även om staden är liten med endast 1900 invånare, är den inte så pass liten, att det inte finns alla typer av butiker du behöver, och ett rikt urval av restauranger och caféer.

Den ligger härligt i de mjuka kullarna, en bit bort från den stundtals hektiska kusten, men med endast 12 km till Cecina Mare kommer du snabbt till stranden.

Montescudaio, som nämns först i skrivna källor år 1091, uppstod ursprungligen runt ett kloster. Tack vare sitt strategiska läge fick staden dock en större betydelse under Medelåldern. Det odlas också mycket vin på kullarna omkring staden, som har sin egen DOC (faktum är att många kvinnor älskar det söta, fylliga vitvinet från Fattoria di Sorbaiano). Montescudaio har kort sagt allt för de besökare som gärna vill kombinera badsemstern med kultur och gastronomi.

Därför bör det inte komma som en chock att staden besöks av många turister, framförallt tyska sådana.

Karta över Montescudaio i Toscana

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder, hotell och villor vi tillhandahåller i denna del av ToscanaSemesterbostäder och hotell i Montescudaio

Det är svårt säga något alls om stadens läge i förhållande till att få ut det bästa av Toscana - här har du nära till mycket. Ska semestern vara perfekt, är det dock också avgörande att du hittar helt rätt semesterbostad eller hotell i Montescudaio. Det är lätt här hos Escapeaway, då vi redan har handplockat de bästa av stadens hotell, semesterlägenheter och villor - du vehöver endast välja den bostad som passar bäst till dina behov och önskemål.

Är det en toscanask vingård som du vill använda semetern på att utforska? Då kan vi också rekommendera dig att titta efter en charmig agriturismo i Toscana. Det kan vara en möjlighet att bo nära vinproduktionen, och samtidigt kunna njuta av livet på landet.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montescudaio